Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KONCERT

Ma 20 órai kezdettel a kézdivásárhelyi Borudvar (Jazz Bisztro) színpadán lép fel a 2012-ben Kézdivásárhelyen alakult The Crazy Plumbers rockabilly/psychobilly zenekar a Voces női kar néhány tagja kíséretében. Saját szerzeményeik mellett Carl Perkins, Elvis Presley, Johnny Cash dalainak feldolgozásait is előadják, visszarepítve bennünket az ’50-es évek megpróbáltatásokkal teli világába, ahol a zene jelentette a túlélést, a hétköznapok mentsvárát. A zenekar jelenlegi tagjai: Tofán Levente – nagybőgő-ének, Szabó István „Moha” -– dobok, akusztikus gitár, Szász Attila „Denver” – elektromos gitár. A Voces női kar vezetője Cserkész Emese, a közös projekt ötletgazdája.

FILMVETÍTÉSEK

Sepsiszentgyörgyön az ’56-os parkban zajló szabadtéri filmvetítések keretében: ma 20.30-tól (esőnap: péntek) a Békeidő című 2020-as magyar filmet nézhetik meg az érdeklődők. Jegyet 10 és 5 lejes áron a Művész Mozi jegypénztárában lehet váltani ma és esőnapon 13–21 óráig.

KIÁLLÍTÁS

Újra látogatható a Mikó 160 iskolatörténeti kiállítás Sepsiszentgyörgyön, a Keresztes-házban (Gróf Mikó Imre u. 9.). Nyitvatartás: hétköznap 10-től 16 óráig, előzetes bejelentkezés esetén 16-tól 18 óráig.

FLOATING CINEMA & THEATER

Az árkosi Szentkereszty-kastély taván holnap 21 órától (esőnap: szombat) az M Studio Pyro című előadása látható; szeptember 13-án, vasárnap 21 órától (esőnap: szeptember 14., hétfő) a Portré a lángoló fiatal lányról (2019) című filmet nézhetik meg az érdeklődők. A programokra járatok közlekednek Sepsiszentgyörgy és Árkos között, ezek a sepsiszentgyörgyi buszpályaudvarról 10 és 16 órakor indulnak, vissza 20.50-kor (egy utazás ára 5 lej). A jegyértékesítés online történik a kulturális intézmények jegyértékesítő rendszerein keresztül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük