Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Büntetőkkel kapott ki a KSE

Büntetőkkel kapott ki a KSE Sport

Szerdán délután játszotta a 2020–2021-es idény első hivatalos összecsapását a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, a Román-kupa első körében a Brassói SR-t látta vendégül zárt kapus mérkőzésen. Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem bírtak egymással a csapatok, a tizenegyeseknél a brassóiak bizonyultak higgadtabbnak, ők jutottak tovább.

Hirdetés
Hirdetés

Legutóbb tavaly novemberben játszott tétmérkőzést a kézdivásárhelyi gárda, a több mint kilenc hónapos kényszerszünet érződött a csapaton, a kék-fehérek megilletődve kezdték az összecsapást. A mérkőzés zárt kapus volt, de ez nem zavarta meg a helyi futballkedvelőket, akik a pálya széléről nézték végig a szezon kezdetét jelentő találkozót. Mindkét oldalon sok pontatlanság jellemezte a játékot, a vendégek már a 16. percben megszerezték a vezetést, Popa szöglete után Renţa senkitől sem zavartatva fejelt hálóba (0–1). A kapott gól után felélénkült a KSE, alig pár perc múlva Emil Popa alighanem a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki: kapussal szemben mintegy tíz méterről könnyelműsködte el a ziccert. A folytatásban Kanyó Szilárd távoli lövésekkel veszélyeztetett, sikertelenül.

A félidő után rendezte a sorait a hazai együttes, átvette az irányítást a kézdivásárhelyi gárda, Kanyó labdaszerzései és betörései komoly gondot okoztak a vendégek védelmének. Az 51. percben meg is lett ezeknek az eredménye, a fiatal középpályás mesterien tálalt Popa elé, aki ezúttal nem hibázott, bevágta az egyenlítő gólt (1–1). A céhes városiak ezután nem tudták gólra váltani mezőnyfölényüket, a lehetőségek rendre kimaradtak, a véghajrá inkább a brassóiaké volt, de több gól nem esett, következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. A ráadás legnagyobb lehetőségét Becze hagyta ki, miután jó helyzetben gyengén célzott, de a kapufa is a kézdiek mellett volt, mivel Păduraru bombája a keresztlécről pattant ki. A csapatok érezhetően a jókora lutrit jelentő büntetőpárbajra vártak, az ezzel járó nyomást viszont a brassóiak bírták jobban. A házigazdák részéről Tankó Zsolt berúgta, majd Kanyó Szilárd fölé lőtte, így hiába volt eredményes Pakucs Norbert és Răzvan Damian, mert a vendégeknél senki sem hibázott, Fekete Róbert, Păduraru, Căucă, Popa és Cristian Burlacu is gólra váltotta a tizenegyest, a Brassói SR pedig a kupasorozat második fordulójába jutott. A KSE soron következő meccse már bajnoki lesz, szombaton 17 órától egy másik brassói alakulat, a Corona vendége lesz.

Labdarúgó Román-kupa, 1. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Brassói SR 1–1, büntetőkkel 4–6. Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Naidin Marius (Piteşti).

KSE: Bunduc – Gyerő (Bandi, 64.), Tankó, Damian, Pakucs, Kanyó, Gáll, Vasiloiu (Plumb, 46.), Mojzi, Gajdó G. (Gazda, 46.), Popa (Becze, 75.). Edző: Gazda József.

Brassó: Căucă – Răducan (Boricean, 64.), Mândru, Renţa, Dobrean, Burlacu, Iordache (Fekete, 56.), Rachişan (Păduraru, 74.), Cenk (Mircescu, 74.), Popa, Sandu. Edző: Naghi Ioan.

Gólszerzők: Emil Popa (51.), illetve Eduard Renţa (16.). Sárgalap: Gyerő (44.), Pakucs (90+1.), illetve Răducan (63.), Păduraru (109.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások