Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KIÁLLÍTÁS

* A reNovatio című kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban zajló háttérmunkákba, illetve a küszöbön álló épületfelújítást megelőző hároméves „költözés” mindennapjaiba avatja be a látogatót. A múzeum időszakos kiállítása a Lábasház (Szabadság tér) emeleti termeiben látogatható hétköznapokon 10 és 16 óra között. Csoportok jelentkezését a következő telefonszámon várják: 0267.312.442. A belépés ingyenes.

 

BESZÉLGETŐ

Ma18 órakor Erdővidék Múzeuma kertjében a Kik éltek, hogyan éltek Baróton? című beszélgető sorozat második találkozójának keretében a Kossuth Lajos utca felső részének, a Felszegnek a Keserű Mózes utca felső végét is beleértve, a József Attila/Józsa és az Antal utcáknak szentelik az időt. Minden érdeklődőt várnak, de kiemelten hívják mindazokat, akiknek a fentebb említett utcák bármelyikéhez valamilyen emlékük fűződik, esetleg éltek is ott akár ők, akár szüleik, nagyszüleik, rokonaik, és az emlékek minél jobb felidézéséhez jó szívvel veszik, ha fényképeket is hoznak. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

 

FILMVETÍTÉS

* Sepsiszentgyörgyön, az ’56-os emlékparkban (a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán) ma 21 órától (esőnap: szerda) a Katona feleségek 2019-es angol filmet csütörtökön, augusztus 20-án 21 órától (esőnap: péntek) a Boldog idők 2019-es francia filmet vetítik. Jegyeket 10 és 5 lejes áron a Művész mozi jegypénztárában lehet váltani.

* A kovásznai városi művelődési ház udvarán, a Filmtett Egyesület által biztosított legújabb magyar filmek után cannes-i díjazott filmek és román filmek karavánja következik, a VOODOO Films társszervezésében: augusztus 19-én, szerdán 21 órától (esőnap: augusztus 20, csütörtök 21 óra) Ioana Uricaru Lemonade című filmjét vetítik. A belépő ára: 10 lej. Helyfoglalás, előzetes regisztráció a culturacv@gmail.com címen, a 0267.340.394-es vagy a 0762.674.516-os telefonszámon lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük