Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kicsit másként működik

Kicsit másként működik Kultúra

Bár az egyházi életben a közös­ség­építést erősen hátráltatja a járványidőszak, a fiatalokat nem lehet megakadályozni abban, hogy nyaraljanak, de azt is hittel tegyék. A fiatal angyalosi református lelkipásztor, Tusa Róbert csapatösszerázókat szervez a fiataloknak.

– Kicsit másként programunk már tavaly nyáron kezdődött, és az volt a mozgatórugója, hogy a Biblia és az énekeskönyv mellől havonta egyszer-kétszer kicsit kimozduljunk a fiatalokkal – mondja Tusa Róbert lelkész. – Nem szabadtéri ifjúsági bibliaórákról van szó, hanem változatos programokról, egy erdőszéli piknik éppúgy belefér, mint egy paintballcsata.

Hirdetés
Hirdetés

Amint lehetett, hagyományos keretek között is elkezdődtek a fiatalokkal a foglalkozások, hiszen sok a bepótolnivaló, a konfirmáció is őszre maradt. Az idősebbek még most is komolyabban vigyáznak egészségükre, ezért a vasárnapi istentiszteleten kívül nem szerveznek számukra közösségi alkalmakat, igaz, a sürgősségi állapot hónapjaiban még a templomi jelenlétet is mellőzniük kellett.

Az igét azonban nem, mert a vasárnapi igerészeket, a hozzájuk tartozó magyarázatokat és énekeket postai úton eljuttatták minden egyháztagnak, a lelkészi hivatal pedig folyamatosan nyitva állt a hívek előtt.
Jelenleg a Dr. Imreh Barna Közösségi Háznál folyik az akadálymentesítés a svájci protestáns egyházak szövetségétől (HEKS) pályázaton nyert támogatásból, illetve saját anyagi hozzájárulással. Jövő hónapban pedig, ahogy eddig is, az egyház is bekapcsolódik a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a megyei tanács által évente megrendezendő Kultúr-Kultér rendezvénysorozatba Borbáth Szilveszternek, a 2018-as Fölszállott a páva nyertes népdalénekesének műsorával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük