Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

„MOZSIKÁS” EMLÉKEK

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ archív felvételeinek „újrafelfedezése” folytatódik, ezúttal a 2016-os Mozsika műhelymunka gálaestjét tekinthetik meg az érdeklődők július 23-án 20 órától az intézmény Facebook-oldalán. A már 9 éves múltra visszatekintő népzenei műhelymunka célja – az oktatás mellett – népzenénk, néptáncaink éltetése, valamint a népi kultúránk iránti érdeklődés serkentése, ösztönzése és kibontakoztatása a fiatalabb nemzedék közvetítésével. A 2016. augusztus 26-án, a kézdivásárhelyi Borudvarban bemutatott gálaest ékes bizonyítéka annak, hogy fiatal „tolmácsolóink” megállják helyüket a népzene és néptánc forgatagában, zenélve és énekelve haladnak a kitűzött cél fele. A Csernátonban megrendezett ötnapos műhelymunka alatt a résztvevők két tájegység zenei világába nyertek betekintést: Sóvidék és Vajdaszentivány népzenéjét fedezték fel. A népdalok elsajátításán kívül a résztvevőknek lehetőségük nyílt cimbalmon, hegedűn, brácsán és nagybőgőn is zenélni tanulniuk.

TÁNC

Ma 19 órától (esőnap: július 23-án 19 órától) Sepsiszentgyörgyön, az ’56-os emlékparkban (a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán) játssza Rézhúron című szabadtéri előadását a Háromszék Táncegyüttes. Jegyeket a központi jegyirodában (9–16 óráig), illetve előadások előtt egy órával a helyszínen lehet vásárolni. Egy jegy 20, a kedvezményes jegy 10 lejbe kerül (csak a központi jegyirodában lehet váltani). A nézők beengedése a járványügyi előírások betartása miatt 18.30-kor, fél órával a kezdés előtt történik. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében.

FILMVETÍTÉS

Ma 21 órától (esőnap: július 23., csütörtök, 21 óra) Kovásznán, a művelődési ház udvarán a Drakulics elvtárs  című magyar filmvígjátékot vetítik (román felirattal, 16 éven felülieknek). A belépőjegy ára 10 lej. Helyfoglalás, előzetes regisztráció a culturacv@gmail.com e-mail-címen, a 0267.340.394-es vagy a 0762.674.516-os telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük