Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

FOTÓPÁLYÁZAT

A nemzeti összetartozás éve alkalmából Magyarország Agrárminisztériuma fotópályázatot hirdetett meg gazdáknak, falugazdászoknak. A beküldött fotókból kiválasztott gyűjteményt december 5-én, Budapesten a Kárpát-medencei Összefogás Fóruma keretében mutatják be, és kiadványban is megjelenítik. A fotópályázat lebonyolításában részt vesz a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete is.

A fotók a mezőgazdasági munkákról, a vidékről, a parasztember mindennapjairól szólhatnak, az alábbi üzenetekkel:

– „a föld, a szülőföld szeretete – vetni kell, hogy arathassunk – közösségben és magányban”,

– „magyarnak lenni, magyarnak megmaradni mindig, mindenhol, minden körülmények között”,

– „a falu őrzi a múltat, fogadja a jövőt – generációk együttélése”.

Főként gazdák, falugazdászok által készített fotókat várnak a pályázatra. Hivatásos fotósok nem pályázhatnak. A pályaműveket (a szerző nevének feltüntetésével) a Székely Gazdaszervezetek Egyesületénél várják, legkésőbb augusztus 16-ig, az office@szekelygazda.ro e-mail-címre. A beküldött munkák közül a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete öt fotót választ ki, ezeket küldik majd az Agrárminisztériumba.

MEGEMLÉKEZÉS

Szentivánlaborfalván június 27-én 10 órakor kopjafák állításával emlékeznek meg a falu nagyjaira.

FOLKLÓRMŰSOR

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa ma 20 órától az intézmény Facebook-oldalán (www.facebook.com/cultcov.ro) vetíti a Százlábú és Százlábacskák Néptáncegyüttesek Zeng a lélek, zeng a szó címet viselő folklórműsorát. A Virág Endre és Virág Imola oktatók által vezetett csoport az Aprólábakkal együtt közel 160 tagot számlál, megyénk egyik legnagyobb közösségépítő-néptáncos mozgalmának számítanak. A 2015. január 27-én bemutatott összeállítás moldvai, felcsíki, mezőségi, kalotaszegi, haranglábi táncokat, illetve szászcsávási cigánytáncokat foglal magába. Közreműködnek: Márkos Lili, Ráduly Baka Blanka, Erőss Réka és Gerebenes Ede.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük