Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

Nyílik a MAGMA

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér nagy örömmel nyitja meg ajtaját a látogatók előtt. Tizenhárom hét kényszerzár után újból látogatható Cséfalvay András Jövőnk a sivatagban című, 2020. február 7-én Szalai Borbála által videoüzenetben megnyitott kiállítása. A látogatókat kis csoportokban fogadják, az alábbi óvintézkedések figyelembe vételét kérve: testhőmérsékletét mindenkinek a bejáratnál ellenőrizzük, amennyiben az 37,3 °C felett van, a kiállítást nem látogathatja; használja a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt; védőmaszk használata kötelező a kiállítás látogatásának teljes ideje alatt; kerülje a tárgyak érintését a kiállítótérben, kivéve a kiállítás kísérő szövegét, melyet emlékbe megőrizhet; és utoljára, de nem utolsósorban: tartsa be társaitól a biztonságos távolságot, és élvezze látogatást!

Felvételizz a színire!

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kara felvételit hirdet színészképzés és teatrológia szakon. Színművészet szakon 10 ingyenes és 5 fizetéses, valamint a teatrológia szakon 7 ingyenes és 3 fizetéses hely áll a diákok rendelkezésére. A teatrológia szakon idén online felvételi lesz, a színművészetin részben online, részben pedig személyes jellegű a vizsga. Íme, a felvételi naptár:

– július 9–13.: beiratkozás mindkét szakon

– július 14.: a teatrológus jelentkezők motivációs leveleinek értékelése,

– július 15.: eredmények kifüggesztése a teatrológia szakon.

A színművészetisek esetében:

– július 14., első forduló: online vizsga, a beküldött vizsgaanyag elbírálása (a vizsga kizáró jellegű)

– július 15.,  második forduló: egyéni jellegű vizsga a felvételiztető bizottság jelenlétében

– július 16.: eredmények kifüggesztése.

A színművészet szakon az osztályvezető tanár Váta Lóránd, a teatrológia szakon pedig Bogdán Zenkő.

Figyelem, június 15. és július 13. között online felkészítőket tartanak! Részletek és bővebb tájékoztatás az egyetem weboldalán (teatrufilm.ubbcluj.ro/felveteli-informaciok-2020) és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/mszi.bbte) található.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük