Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

Ismét a POSZT-on

Idén is részt vesz a Tamási Áron Színház társulata a Pécsi Országos Színházi Találkozón. Ezúttal Henrik Ibsen A társadalom támaszai című, Botos Bálint által rendezett előadásukat válogatták be a fesztivál versenyprogramjába, tizenhárom másik produkció mellett.

A  20. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramját Dér András Balázs Béla-díjas film- és színházrendező, operatőr és Uray Péter koreográfus, rendező állította össze a 2019. március 1. és 2020. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Dér Andrásnak és Uray Péternek Sándor L. István színikritikus volt segítségére.

Az anyaországi produkciók mellett idén két erdélyi színházat hívtak meg a POSZT-ra, a marosvásárhelyit és a sepsiszentgyörgyit, mindkettőt egy-egy Ibsen-előadással. A Tamási Áron Színháznak ez lesz a tizedik részvétele Magyarország legrangosabbnak tartott színházi seregszemléjén, tehát átlagban minden második fesztiválon jelen voltak. A korábban ott bemutatott előadásaik: Ilja próféta (2002), Jóembert keresünk, Médeia (2005), Yvonne, burgundi hercegnő (2008), Csoda (2009), A velencei kalmár (2011), Meggyeskert (2015), Vízkereszt, vagy amire vágytok (2016), Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél (2019).

A 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót 2020. június 11–20. között tervezik megtartani, de ez a terv Magyarország Kormányának koronavírussal kapcsolatos, a színházi előadások megtartására vonatkozó határozata alapján még változhat.

Óvintézkedés Kovásznán

A COVID-19 (korona) vírus terjedésének megakadályozása érdekében a kovásznai művelődési ház által működtetett épületekben felfüggesztünk minden tevékenységet, beleértve a színházi előadásokat, koncerteket, kiállításokat, próbákat és minden március 12–31. között tervezett programot. A periódus hosszabbításának a jogát fenntartjuk. A megvásárolt jegyek érvényesek az előadások várható új időpontjára, vagy visszaválthatók a közönséggel való munkaprogram visszaállása után.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük