Felhívás!

Ajánló

TÁNCELŐADÁS

Ma 19 órától a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes Adventum Domini (Az Úr eljövetele) című karácsonyi előadását mutatja be a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. A belépő ára: 10 lej.

GÁLAMŰSOR

Kedden 18 órától Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióba kezdődik a magyar kultúra napja tiszteletére szervezett gála, amelyen az anyaországi testvérmegyék és az Összetartozunk programban részt vevő szórványközösségek műsorát tekintheti meg a meghívottak. Ez alkalommal adják át a Háromszék kultúrájáért díjat, amelyet olyan személyiség kap, aki egész életművével a háromszéki és ezáltal az egyetemes magyar kultúrát szolgálja. Az ünnepi gála díszmeghívottja Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

SZÍNHÁZ

Január 21-én, kedden és 22-én, szerdán 19 órától a TÁSZ nagytermében (színpadra épített nézőtér) Móricz Zsigmond Barbárok és Az utolsó betyár című novellái alapján: Barbárok, rendező: Hegymegi Máté.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, január 22-én 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár kettős könyvbemutatóra hívja közönségét a Gábor Áron-terembe. Korábbi főmunkatársunk, Magyari Lajos költő, közíró (1942–2015) emlékét és munkásságát idézik fel életművének két fő vonulatát jelző, reprezentatív kötetek révén: Lélekcserélő idők I–II. Válogatott vezércikkek. 1989–1990, 1991–1993 (Művelődés Egyesület, Kolozsvár, 2017, 2019), valamint Válogatott versek – Székely Könyvtár 80. (Hargita Kiadóhivatal, Csíkszereda, 2019). A könyveket Borcsa János irodalomkritikus (Kézdivásárhely), Borsodi l. László költő, kritikus, a Székelyföld folyóirat főszerkesztője (Csíkszereda) és Szabó Zsolt irodalomtörténész (Kolozsvár) méltatják.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.