Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megalapozott kivételezés

Január 16-án a hivatalos bejegyzésének 5. évfordulóját ünnepelte az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület, amelynek alapítója és elnöke, dr. Szekeres István Attila heraldikus elévülhetetlen érdemeket szerzett az erdélyi és székelyföldi települések ősi címereinek részleges, vagy teljes visszaállításában, illetve megtervezésében.

Az egyesület keretén belül és képviseletében nagy szakértelemmel és lelkiismeretesen végzett munka hozadékaként az elnököt több nemzetközi rendezvényre is meghívták. Így például 2016-ban és 2018-ban Skóciában, illetve Franciaországban részt vett és előadást tartott a 32., illetve 33. Genealógiai és Címertani Világkongresszuson, 2017-ben Londonban a 27. Zászlótudományi Világkongresszuson, 2018-ban Lengyelországban a 4. Európai Címer- és Zászlótudományi Konferencián, 2019-ben Varsóban a Nemzetközi Genealógiai Akadémia 11. tudományos kollokviumán. Ugyancsak tevékenysége elismeréseként 2017-ben a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagjává választották.

Hirdetés
Hirdetés

Szekeres Attila kimagasló sikerként értékeli, hogy az egyesületet tavaly a Genealógiai és Heraldikai Világszövetség tagjává fogadták, hiszen a nemzetközi konföderáció alapszabályzata szerint egy országból csak egy-egy címertani és családkutató szervezet lehet a világszövetség tagja, csupán kivételes esetben egy harmadik is. Romániában pedig az Országos Heraldikai, Genealógiai és Pecséttani Bizottság, valamint a Sever Zotta Genealógiai és Heraldikai Intézet már tagja volt. A sepsiszentgyörgyi egyesület tehát a kivételek közé tartozik, mert tevékenységével és eredményeivel kiérdemelte ezt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük