Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MEGEMLÉKEZÉS

Ma hagyományosan koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak az egykori földvári fogolytábor helyén létesült emlékkertben, idén huszadszor. A rendezvény 15.30-kor kezdődik. Beszédet mondanak, illetve igét hirdetnek a brassói magyar történelmi egyházak képviselői, az emlékhely kezdeményezője, Ungvári Barna András volt hidvégi, jelenleg uzoni református lelkipásztor és a házigazda Kristály László Zsolt hidvégi református lelkész.

TORTOMA

November 5-én, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Népfőiskolák a közösség szolgálatában címmel Balla Zoltán, a Romániai Magyar Népfőiskolai Társaság elnöke (Székelyudvarhely) tart helyzetfelmérő és –értékelő, vitaindító előadást. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

JÓTÉKONYSÁGI KONCERTEK

Ma 18 órától Kovásznán, a belvárosi református templomban, november 5-én, kedden 20 órától a kézdivásárhelyi református templomban lép fel Mága Zoltán hegedűművész. A koncertek bevételét a súlyos balesetet szenvedett kovásznai Khell Zsombor Attila megsegítésére, illetve egy speciális bánásmódot igénylő felnőtteknek szóló nappali központ létrehozására ajánlja fel a hegedűművész. A 20 lej értékű támogatói szelvények a kovásznai RMDSZ-székházban (Szabadság utca 12. szám, tel.: 0734.639.897) és a kézdi RMDSZ-irodában (Apafi Mihály utca 1. szám, tel.: 0721.297.540) válthatóak meg hétfőtől csütörtökig 8–16, pénteken 8–14 óráig.

KIÁLLÍTÁS

November 5-én 18 órától a Barabás Miklós Központ helyszínéül szolgáló dálnoki Gaál-kúriában nyitják meg Miklóssy Mária kamara-kiállítását. Az est során a képzőművész dedikálja megjelent művészeti albumát. Közreműködnek: Dimény András képzőművész és Kopacz Attila, az Art Printer kiadó igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük