Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:30 Csodapark (magyarul beszélő amerikai animációs film); 16:15 Kópé (románul beszélő kanadai–amerikai animációs családi film); 18:00 Az – Második fejezet (amerikai–angol horror);18:15 Az aranypinty (amerikai vígjáték, dráma); 21:00 Downton Abbey (angol dráma); 21:00 Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása (magyarul beszélő, amerikai akcióthriller).

SZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Móricz Zsigmond Barbárok és Az utolsó betyár novellái alapján készült Barbárok című előadását ma 19 órától a nagytermi színpadra épített nézőtéren játssza. Rendező: Hegymegi Máté.

KIÁLLÍTÁS

Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumban szeptember 18-ig látogatható a Szerzetesek asztalánál című kiállítás. A kiállítás katalógusát, amely sok képpel, közérthető, élvezetes stílusban vezeti végig az olvasót az európai és a magyar szerzetesi gasztronómia világán, meg lehet vásárolni a múzeumboltban, ára 30 lej.

HAZAJÁRÓ-NAP

Ma, szeptember 17-én Hazajáró-nap lesz Sepsiszentgyörgyön. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület által szervezett rendezvényen a népszerű Hazajárók egy 50 perces, vetített képes előadást mutatnak be Szülőföldünk a Kárpát-medence címmel a következő helyszíneken: 10 órától a Nicolae Colan Waldorf-iskolájában, 12 órától a Mikes Kelemen Líceumban és 14 órától a Székely Mikó Kollégiumban. A fenti helyszíneken az iskola diákjai és tanárai vesznek részt. Ugyanakkor 19 órától a nagyközönségnek is lesz előadás a Babeș–Bolyai Tudományegyetem 120-as termében, ahová mindenkit szeretettel várnak!

ZENE

Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében október 19-én, szombaton 20 órától életműkoncertet ad Korda György és Balázs Klári. Jegyek az Andrei Mureșanu Színház jegypénztáránál kaphatók keddtől péntekig 16–18 óra között. Egy jegy ára 50 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük