Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mondókázás a parkban

Mondókázás a parkban Kultúra

Közösségi mondókázásra hívták az érdeklődőket vasárnap délelőtt Sepsiszentgyörgyön, a központi parkban, az eseményen több mint százan jelentek meg gyerekeikkel.

Aprósütemények, gyümölcsök, színes pokrócok várták azokat a kisgyerekes szülőket, akik részt vettek az első alkalommal szervezett közösségi mondókázáson az Erzsébet parkban.

A kezdeményezők a Com’On Sepsiszentgyörgy projekt révén nyertek támogatást a rendezvényre, melynek keretében mondókákat, gyerekdalokat, játékokat tanítottak egymásnak és a kicsiknek.

Hirdetés
Hirdetés

A következő mondókás helyszín Szépmező lesz, az ötletgazdák több helyszínen is rendeznének hasonló foglalkozásokat. A mozgalom egyébként nem új a megyeszékhelyen, több éve működik a mondókaklub, ahol a kisgyerekes édesanyák találkoznak, és játékos versikéket tanítanak a gyerekeknek. A foglalkozásokon több százan vettek már részt, többen a kistestvér születése után is folytatják a tevékenységet.

A mondókázás nagyon hasznos a gyermekek előrehaladásában, erősíti az anya–gyermek-kapcsolatot, az anyanyelvi fejlődést, a beszédkészséget, és nem utolsósorban közösségi élmény is, főleg, ha nyílt terepen szervezik, és bárki bekapcsolódhat – indokolták meg az esemény létjogosultságát a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük