Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

FINOMHANGOLÁS

Frissül a Marosvásárhelyi Rádió műsorrácsa – az elmúlt években folyamatosan bővülő, mára 24 órás önálló adásidővel rendelkező közszolgálati regionális rádió mától kissé átszervezi délutáni adásidejét. Legfontosabb módosításként megjelenik egy új műsor, az Átjáró, amelyet minden hétköznap 15 és 17 óra között hallhatnak, amely tartalmát tekintve megőrzi az eddigi Rádióújság tájékoztató jellegét, de kiegészül könnyebb, mozaikosabb információkkal. Továbbá a bejáratott Kultúrpresszó című műsor megmarad, de csupán egyórás lesz, 14 és 15 óra között lesz hallható, és kora esti műsorok ideje is módosul, így hétfőn 18 órától a Medicina, kedden a Törvénytár, szerdán az Összhang, csütörtökön a Frappáns jelentkezik, míg az Értsünk szót! minden hétköznap 19 órától sugározza a rádió. A hallgatói igények kielégítésére törekedve a Marosvásárhelyi Rádió a vasárnapi Zenés üzeneteket is kibővítette egy órával, azaz ezentúl a hallgatók 14 és 16 óra között elő műsorban köszönthetik szeretteiket. Egyéb műsorrácsbeli és személyi újdonságok is lesznek, de ezeket a rádió meglepetésnek szánja!

JÁTÉKTÉR

Kovásznán szervez tábort a színházi felsőoktatásban részt vevő (színész, teatrológus, rendező szakos) egyetemi hallgatóknak és fiatal alkotóknak a Játéktér kulturális folyóirat. A hétnapos színházi táborra szeptember 16–22. között kerül sor a fürdővárosban. Az idei műhelymunka témája a kivándorlás. A workshopok során a műhely vezetői olyan közös gondolkodási és kutatási folyamatba hívják a résztvevőket, amely különböző társadalomtudományi szempontból közelíti meg a témát, és azzal kísérleteznek, hogy miként lehet ezt egy közösségi alkotás keretében színházi nyelvre fordítani. A tábor szakmai vezetői között találjuk Adorjáni Panna független színházcsinálót, aki színházi módszereket ismertet, valamint Bogdán Zenkő és Gálovits Zoltán kulturális menedzsereket, akik a színházi alkotás produceri teendőit mentorálják.

MŰVÉSZ MOZI

Kedden: 16:30 A kis kedvencek titkos élete 2. (am. animációs film, magyar szinkron); 16:45 Kalandok a természetben (am. animációs film, román szinkron); 18:30 Rossz versek (magyar vígjáték); 18:45 Az oroszlánkirály (am. családi film); 20:15 Az. Második fejezet (am.–ang. horror); 21:00 Jó srácok (am. vígjáték, magyar szinkron).

ELŐADÁS

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezete szeptember 12-én, csütörtökön 18 órától ingyenes előadást szervez. Meghívottjuk dr. Jankó Botond, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház plasztikai sebésze, aki a szakterület alapjaiba avatja be az érdeklődőket. Helyszín: a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat új előadóterme, cím: 1918. December 1 utca 18-as tömbház, O lépcsőház, földszint. Bejárat a jelzőlámpáknál levő Clinica Sante mellett, a Nemlátók Szövetségénél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük