Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

Ajánló Kultúra

ÜNNEP

* Ma Sepiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban 10 és 12 órától a Leckehangversenyek ünnepi kiadására kerül sor. Meghívott a Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar, amelyek közösen adják elő Saint-Saëns Az állatok farsangja című darabját.

* A főtéren 11 órától a Háromszék nem alkuszik rajzverseny díjazása és kiállítás. Megnyitja Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója.

* 12–16 óráig honvédsírok koszorúzása a temetőkertekben a város iskoláinak közreműködésével.

* A Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében 17 órától Erdély címerének útja Magyarország címeréből Románia címerébe címmel előadást tart dr. Szekeres Attila István heraldikus a Nyugdíjasok Sugás Érdekvédelmi Szövetségének hagyományos ünnepi rendezvényén, közreműködik a Vox Humana Kamarakórus Szilágyi Zsolt Herbert vezetésével.

* A Tamási Áron Színház nagytermében 19 órától a Georgius és a Csíki kamarazenekar közös ünnepi hangversenye – a szimfonikus koncertre érvényesek a hangversenybérletek, szabadárusításban jegyek a városi kulturális szervezőirodában kaphatók.

* A kézdivásárhelyi Vigadóban ma 20 órától Eredj, ha tudsz – ünnepi előadás. A belépő 20 lej.

* Kovásznán ma 17 órától rajzkiállítás a művelődési ház kiállítótermében.

* Kászonújfaluban ma 12 órától az emlékműnél az ünnepi megemlékezésen fellépnek a kászonújfalusi Tuzson János Általános Iskola diákjai és az Apor Péter Szaklíceum tanulói. Ünnepi szónok: Bokor Bernadett.

* A Nyergestetőn 13 órakor kezdődik a megemlékezés az emlékműnél. Az Apor Péter Szaklíceum ünnepi szónoka Bokor Bernadett. 14 órától ünnepi műsort adnak elő és koszorúznak a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző és a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának tanulói és tanárai.

* A bodvaji ünnepség programját keddi, a kézdivásárhelyit tegnapi lapszámunkban olvashatták.

MŰVÉSZ MOZI

16.30 Harvie és a bűvös múzeum (cseh animációs kalandfilm, 80 p., r. sz.); 16.45 Kókusz kokó a kis sárkány –Irány a dzsungel! (ném. animációs kalandfilm, 80 p., m. sz.); 18.30 Kafarnaum –A remény útja (lib.–am. dráma, 121 p.); 18.30 Dermesztő hajsza (ang. akcióthriller, dráma, 118 p., m. sz.); 20.30 Marvel kapitány (am. sci–fi, kaland, akciófilm, 128 p.); 20.45 A kedvenc (ír–ang.–am. életrajzi, történelmi film, 120 p.).

BÁBSZÍNHÁZ

A Tündérek tenyerén című babaszínházi előadást ma 11 órától játsszák a Cimborák Bábszínház stúdiótermében.

ZENE

Ma 18 órától (Bástya-ház) interaktív kamarazene-koncertre hívja a nagyérdeműt a nagyváradi Thurzó Zoltán zongoraművész: ünnepi hangverseny a 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére. Műsoron: Chopin-, Liszt-, Kodály-, Brahms- és Batók-zongoraművek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük