Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

HÁZASSÁG HETE

* Ma 13 órától Baróton, a Gaál Mózes Általános Iskola főépületében (II. emelet) Anya és apa első találkozása – rajzkiállítás-megnyitó a Gaál Mózes Általános Iskola VI. osztályos tanulóinak munkáiból. A kiállítás megtekinthető péntekig 8-14 óra között. Házigazda: Bogyor Izabella gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember.

* 18 órától Köpecen, a református imateremben A házasság mindennapi valóságai – Dénes Kinga pszichológus (Köpec), a Diakónia Keresztény Alapítvány munkatársa (előadás, interaktív tevékenységek). Házigazda: Nagy Adél tiszteletes asszony.

* 17 órától a kisbaconi Benedek Elek Elemi Iskolában Humor a házasságban – Fancsal Zsolt református lelkipásztor (Bibarcfalva) előadása. Házigazda: Kolcza Judit tanítónő.

* 19 órától a bibarcfalvi református gyülekezeti teremben filmvetítés: Imával nyert csaták – amerikai filmdráma (2015, 115 perc). Házigazda: Fancsal Zsolt református lelkipásztor. 

* 18 órától Bardocon, a Bardoci Benkő József Általános Iskolában A mi házunk a mi várunk – ön- és társismeretet segítő játékok házaspároknak – Pál-Hadnagy Ilona gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember (Bardoc) és Pál Szidónia szociálpedagógus, mentálhigiénés szakember (Barót). Előzetes bejelentkezés a 0749.709.045-ös telefonszámon vagy a hadnagyilona@yahoo.com e-mail-címen. Házigazda: Győrfi Annamária tanárnő.

 

SZÍNHÁZ

Csütörtökön 18 órától és pénteken 19 órától a TÁSZ nagytermében: Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél (Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámája alapján).

 

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 16.30 Mia és a fehér oroszlán (fr. családifilm, dráma, r. sz.); 16.30 Asterix. A varázsital titka (fr. animációs családi film, r. sz.); 18.15 Örök tél (magyar történelmi dráma, 110 p.); 18.30 Amit nem akarsz tudni a szüleidről (am. vígjáték, 96 p.); 20.30 Donyeci történetek (ném.–uk.–fr.–holl.–román dráma ); 20.30 Üveg (am. dráma, thriller, horror).

 

KÖNYVTÁR

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban csütörtökön 16 órától Az autó megsebesülése című mese bemutatása óvodásoknak, farsangi szokásokkal való ismerkedés, farsangi bohóc készítése az.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Csütörtökön 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Batók-termében mutatják be a Határvédelem évszázadai Székelyföldön. Csíkszék és Gyimesek vidéke című tanulmánykötetet. A bemutatón jelen lesz a kiadó részéről Ferencz Tibor, a Szépvízért Egyesület elnöke és Csíkszépvíz község polgármestere, illetve Nagy József történész, a kötet szerkesztője. A kötetet méltatja: K. Hőgyes Mihály Huba régész, a Debreceni Egyetem doktori hallgatója.

 

GYÁSZMISE

Február 15-én, pénteken 18.30-tól a kézdisárfalvi Nagyboldogasszony római katolikus kápolnában, a helybéli Szabó Ottó fafaragó kezdeményezésére Bartos Károly római katolikus plébános engesztelő és emlékező gyászmisét tart Pusztai Ferenc, Dézsi Dénes és Máthé György (Jeges) betyárok születésének 91. évfordulója emlékére.

 

MEGEMLÉKEZÉS

Wass Albert halálának évfordulója alkalmából szombaton, február 16-án 18 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség József Lajos Közösségi Termében felolvasó estet szervez a Magyar Megmaradásért Mozgalom. A jeles költő és író életművéből bárki idézhet egy általa kiválasztott verset vagy szövegrészt. Ezt megelőzően, 17 órakor a református vártemplom temetőkertjében található emlékjelhez várják az emberi nagysága előtt tisztelegni óhajtókat.

 

FARSANGI HÍVOGATÓ

A Bálványos Fiai Egyesület február 23-án Torján szervezi meg a hagyományos farsangi felvonulást. Akik fogadják a maszkacsapatot, február 17-ig a 0751.172.325-ös vagy a 0745.202.563-as telefonon jelentkezhetnek. A tervezett útvonal: Valál irányába a főúton lefele a falu végéig, majd visszafele Szász utca, Úrhegye és Karatna. Ugyanezt a szokáskört elevenítik fel Futásfalván március 2-án, azzal a különbséggel, hogy itt égetik el a szalmabábut, amit farsangos bál követ.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük