Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Szerdán: 16.15 Látlak (am. thriller); 16.30 Wheely (malaj. animáció); 18.15 Az első ember (am.); 18.30 Venom (am.); 20.45 Csillag születik (am.); 21.00 Halloween (am.).

SZÍNHÁZ

* Október 24-én, szerdán Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Figura Stúdió Színház. Az Egyetlen című szóló táncprodukciót 19 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban.

* Október 24-én, 19 órakor a kovásznai művelődési központban a Tizennyolc című történelmi drámát mutatja be a magyarkanizsai Udvari Színház. Hegedűn kísér: Nédó Olga hegedűművész, díszlet- és jelmeztervező: Húros Annamária, dramaturg: Szigeti Réka, írta és rendezte: Andrási Attila. Jegyár: 15 lej.

ZENE

Október 24-én 19 órától az Árkosi Kulturális Központ Bástya-termében a Brassói Transilvania Tudományegyetem Zenetagozatának tanárai Enescu-műveket adnak elő zongorán.

KÖNYVBEMUTATÓ

Október 24-én 18 órától a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban, 25-én 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében mutatják be dr. Székely Zsolt, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem docensének Felsőháromszék településfejlődése az őskortól a 17. századig című tanulmánykötetét.

KIÁLLÍTÁS

Október 24-én 17 órától nyílik meg a Hátrahagyottak emlékezete című kültéri kiállítás Erdővidék Múzeumában. Megnyitja Szebeni Zsuzsa, a Balassi Intézet Magyar Kulturális Központja sepsiszentgyörgyi fiókjának igazgatója és Demeter László múzeumvezető.

 

HUMORPINCE

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában szerdán 18 órától várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót. Vendégelőadó Székely Szabó Zoltán Tutuka

BORVACSORA

Október 25-én, csütörtökön19 órától az Oprișor pincészet mutatja be borait (Caloian Rhein Riesling, Caloian Sauvignon Blanc, Jiana Rose, Drăgaica Roșie, Cabernet Sauvignon) a kézdivásárhelyi Jazz Bisztróban. Zenél a kászonújfalusi népi zenekar. A beugró 100 lej, helyfoglalás a 0767.977.196-os telefonon.

KONFERENCIA

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének szervezésében október 25–28. között Sepsiszentgyörgyön tartják a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciójának idei összejövetelét.

EZÜST AKADÉMIA

Október 25-én a kézdivásárhelyi Vigadóban 16:30-tól dr. Gergely Orsolya egyetemi adjunktus előadása: Született feleségek? Női szerepek es szerepelvárások tegnap és ma címmel.

KLUBÉLET

Október 25-én 18 órától Székely Őstörténeti Klub indul Sepsiszentgyörgyön, a Kónya Ádám Művelődési Ház pincéjében Kósa Ferenc mérnök, őstörténet-kutató vezetésével, aki ez alkalommal a székelyek szkíta-hun származásáról tart előadást. A mostani téma: Szkíta-hun királyok, vezérek nevei helységnevekben Székelyföldön, Erdélyben, a Kárpát-medencében… de az egész Európában! A belépés ingyenes.

A HÓNAP MŰTÁRGYA

A Székely Nemzeti Múzeumban október 25-én, csütörtökön mutatják be azt a műtárgyat, mely Gerendi-Enderle Anikó jóvoltából került az intézmény gyűjteményébe, és elsősorban a vizuális élmény kifejezésére fekteti a hangsúlyt. 18 órától ingyenesen látogatható a budapesti Néprajzi Múzeum kiállítása, az Erdélyen innen – Alföldön túl. A Fekete-Körös vidéki magyarság a századfordulón, valamint A reformáció Európa keleti részén – Erdély című vándorkiállítás.

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház csütörtökön, pénteken és szombaton 11 órától szabad előadásban játssza a Tündérek tenyerén című babajátékot a stúdióteremben.

ZENEPÁLYÁZAT

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Peron Music Alapítvány pályázatot hirdet erdélyi feltörekvő zenekarok részére, a 7. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon való részvételre. Jelentkezési határidő: október 31. Részletek a www.hirmondo.ro honlapon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük