Felhívás!

Ajánló

KIÁLLÍTÁS

Augusztus 22-én 17 órakor Panteon címmel nyílik képzőművészeti kiállítás a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum gyűjteményéből a Pesti Vigadóban. A kiállítás kultúrtörténeti jelentőségű, mivel közösségünk kiemelkedő életműveinek reprezentatív bemutatását vállalta fel, célja: ízelítőt adni a magyarországi közönségnek a határon túl megőrzött, európai rangú magyar értékekről. A tárlat a térségünkből (Székelyföld–Belső-Erdély–Partium) származó, vagy itt jelentőset alkotó művészegyéniségeknek a Székely Nemzeti Múzeumban megőrzött műveit mutatja be, olyan jelentős alkotókét, mint Gyárfás Jenő, Ziffer Sándor, Mattis-Teutsch János, Szervátiusz Jenő, Baász Imre, Plugor Sándor, Jecza Péter, Korondi Jenő. A kiállítás szerves láncszemei a más alkotók egyedi művei, a 19. és 20. századi festők, szobrászok, grafikusok munkái között ők teremtik meg a kapcsolatot. A kiállítást bemutatja: Szücs György művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főigazgató-helyettese. Muzsikál: Szokolay Dongó Balázs, Prima-díjas zenész. Háromszékről Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke lesz jelen a megnyitón. A kiállítás augusztus 23. – szeptember 30. között tekinthető meg.

TÍZÉVES A TISZTÁS

A Tisztás Néptáncegyüttes tizedik születésnapját ünneplik augusztus 26-án a kézdiszentkereszti kultúrotthonban. 16 órától bemutatják A Tisztás Néptáncegyüttes első évtizedének krónikája című könyvet, 20 órától ünnepi gálaelőadás a meghívott vendég táncegyüttesekkel, majd táncház. A rendezvényt a Foris–Polyán Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezi.

 

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.00 Mission Impossible – Utóhatás (am. akciófilm); 16.45 Utoya, július 22. (norv. dráma); 18.30 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (am. zenés vígjáték, magy. szink.); 18.45 Meg – Az őscápa (am. horror); 20.45 A kém, aki dobott engem (am. akció-vígjáték, magy. szink.); 21.00 Jurassic World: Bukott birodalom (am.–sp. kalandfilm, magy. szink.).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.