Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Pénteken a mozi zárva lesz!

Szombat 16:30 Bambi, m. b. am. animációs, 17:00 Bambi, r. b., 18:00 Fekete Párduc 2., m. b. am. akció-kaland, 18:45 Beugró a paradicsomba, r. f. am. romantikus vígjáték, 20:45 A jó főnök, r. f. sp. vígjáték, 21:00 A menü, m. b. am. horror-vígjáték.

Vasárnap 11:00 Bambi, m. b., 11:15 Bambi, r. b., 16:00 Black Adam, r. f. am. sci-fi-akció, 16:30 Teddy mackó karácsonya, r. b. norvég családi, 18:00 Fekete Párduc 2. r. f., 18:15 Beugró a paradicsomba, m. b., 20:15 Fekete Párduc 2., m. b., 21:00 A menü, r. f.

SZÍNHÁZ

* Ma 10 és 11 órától a kovásznai művelődési központban: Rikkantó madár. Magyar népmese alapján rendezte és előadja Páll Ibolya (óvodásoknak és kisiskolásoknak). A belépő ára: 6 lej.

* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház szombaton 19 órától a nagyteremben Tamási Áron Hullámzó vőlegény című darabját adja elő; rendező: Albu István. Vasárnap 19 órától a kamarateremben Ivan Viripajev: Oxigén; rendező: Pálffy Tibor, korhatár: 14+.

KONCERT

* Az idei Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztiválon a műfaj jeles hazai és külföldi képviselőit látja vendégül a Marosvásárhelyi Filharmónia és az Árkosi Kulturális Központ. Ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bástya-házban fellép a Duo Ossianis: Oxana Thijssen (hárfa, Hollandia), Kasper Schonewille (zongora, Hollandia), Marnix Verberne (cselló, Hollandia). Műsoron: Edward Elgar: Elégia, César Frank: Meditáció és Ludwig van Beethoven: 3. sz. Á-dúr szonáta, op. 69.

* A sepsiszentgyörgyi Krisztus király-templomban szombaton 19 órától Pie Jesu, Dona eis Requiem címmel tartanak koncertet. Fellép Valerica Ambrus (szoprán) és Török Orsolya (mezzoszoprán). Meghívott Daniel Mozes (cselló). Orgonán játszik: Geanina Adina Sălăgean, dr. Steffen Schlandt tanítványa.

* Szombaton 20.30-tól a Szimplában ad koncertet a marosvásárhelyi Defender. Az együttes több mint 20 éve Erdély egyik legismertebb rockzenekara, nyári fesztiválok rendszeres fellépője. A jól ismert régi slágerek mellett idéntől a nyolcadik lemez slágereit is játssza a zenekar. Tagjai: Fülöp Imre – ének, szólógitár, Lázár Zoltán – basszusgitár, Dănuţ Chiorean Péter – gitár, Ferenczi Tihamér – billentyűs hangszerek, Iszlai Tamás – dobok.

DIÁKAKADÉMIA

Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében ma 13 órától Kozma Orsolya dietetikus Az egészséges táplálkozás útvesztőjében címmel tart előadást. A belépés díjtalan. Regisztráció és további információk a 0730.600.279-es telefonszámon.

ELŐADÁS

A Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeuma, a Romániai Limes Bizottság, a Kovászna Megyei Kulturális Igazgatóság, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, valamint a Bod Péter Megyei Könyvtár szeretettel meghívja Visy Zsolt professzor (PTE Régészeti Tanszék) Daciai limeskutatások. Úton a világörökségi cím elnyerése fele című előadására ma 17 órai kezdettel a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termébe.

KIÁLLÍTÁS

Sepsiszentgyörgy városközpontjának legpatinásabb műemlék épületében, a Lábasházban nyílt meg a Székely Nemzeti Múzeum legújabb időszakos kiállítása, az Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig című tárlat. A budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum vándorkiállítása a magyarországi sörkészítés és a sörfogyasztás történetét járja körül. A történelmi témájú tárlat március 5-éig látogatható hétfőn és pénteken 9–16, csütörtökön 9–19, szombat-vasárnap 10–14 óráig. Csoportok jelentkezését a 0267.312.442-es telefonszámon várják. Előzetes bejelentkezés esetén tárlatvezetést is biztosítanak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük