Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Adventi zongoraest Kovács Hunortól

Adventi zongoraest Kovács Hunortól Kultúra

Johann Sebastian Bach, Scarlatti, Haendel, Beethoven híres darabjai csendültek fel kedd este a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében. A kézdiszentléleki Kovács Hunor adventi zongoraestjét könnyes szemek kísérték, a közönség nem tudott betelni a fiatal tehetséggel, így az előadott hat darab után ajándékba is kaptak egyet a jelenlévők.

Hirdetés
Hirdetés

Kovács Hunor kiskorától játszik zongorán, azóta a zene tölti ki napjait. Jelenleg a Brassói Zeneakadémián tanul zongoraszakon. „Hatéves voltam, amikor eldöntöttem, zongorázni fogok. Talán az ösztönözött, hogy volt egy kis zongora a szobámban, és aztán az lett a játszótársam, amin naponta hat-hét órát játszottam” – tudtuk Hunortól, aki arról álmodik, hogy egyszer híres zongoraművész lesz belőle. Zeneszeretetét és zeneértését szüleinek, leginkább édesanyjának köszönheti, aki korábban hegedült.

Több helyen koncertezett már, többek között Brassóban, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen. „Kedvenc zongoraművészeim, zeneszerzőim közé Bach, Chopin és Beethoven tartozik, a műveiket nagyon szívesen játszom. Náluk kezdődik szerintem az igazi művészet zongorázás terén” – mondta, majd be is bizonyította, hiszen a koncerten ezen művészek darabjait játszotta. „A zene és vele együtt a zongora életem része, olyan mint a levegő, amely éltet, és amely által ki tudok teljesedni, önmagam lenni” – tette hozzá.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük