Felhívás!

Adomány a múzeumnak

Adomány a múzeumnak Kultúra

A „forradalom” első napjaiban Kézdivásárhely történelmet írt: a céhes városban jelent meg az a sajtótermék, ami hírül adta, hogy a diktatúra napjai lejártak, új világ köszöntött be.

Hogy mennyire új, és mennyivel jobb? A lap szerkesztői hittek benne, bátorsággal közölték a kétes kimenetelű rendszerváltás eseményeit. Negyvenöt lapszámot ért meg a lap, és Iochom István adományaként a széria most a céhtörténeti múzeumot gazdagítja.

Kollégánk, a Háromszék napilaptól nyugalomba vonult Iochom István, aki időnként a Székely Hírmondónak is írt, egy rendkívül értékes adományt nyújtott át dr. Dimény Attilának, az Incze László Céhtörténeti Múzeum vezetőjének. Az egykori Székely Újság 45 lapszámáról, a Vetró András által tervezett fejléc negatívjáról és a szerkesztőségi pecsétről van szó.

A kollekció adományozója a második lapszámtól tevékenykedett a lapnál, számos írással járulva hozzá tartalmának gazdagításához. Az említetteken kívül néhány rézkarc is a múzeum tulajdonába került. Dr. Dimény Attila ezúton is köszönetét fejezi ki az adományozónak az önzetlenségért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások