Felhívás!

A bodosi Verőfény

A bodosi Verőfény Kultúra

A Baróthoz tartozó Bodos számos falurésze ősi elnevezésű. Ilyen például a Gecsedomb, Völgyalja, Sárospatak vagy a Csihányos. A helybéliek vagy a Bodosba látogatók a Szakosmart felől érkeznek a faluba, amely tulajdonképpen egy völgykatlan. Ezt érzékelteti a falu neve is: Bódos, Bujdos. A falu legnaposabb oldala azonban a Verőfény, mely a település központi tájékán húzódik. Gyakran tehenek, olykor őzek legelnek rajta, többnyire napos.

„Erre a fényes oldalra nézünk, valamennyiszer kijövünk a templomból ” – mondja Iszlai Kamill helybéli református lelkész, aki lapunknak beszámolt a domboldal nevét, a Verőfény nevet viselő bodosi gyermekcsapatnak az adventi és karácsonyi időszakban lezajlott ünnepi szerepléseiről. „A Verőfény serege a fényt tükrözi vissza, sugározza a Mennyből jövő csodát az említett domboldal tisztaságával, derűjével és melegével. Egy sereg, mert megalakult, nevet kapott, újraszerveződött, egy sereg, akik iskolában, egyházban, Völgyalján és Nagyhegyen együtt játszanak, keringenek, alkotnak, és jól érzik magukat, télen-nyáron szórakoznak, és belenőnek a falu életébe” – vélekedett róluk.

A Verőfény fiataljai különlegessé óhajtották tenni a falu, és szűk hazánk, Erdővidék számára az adventet és a karácsonyt. Ezért előkészítették, megtanulták, begyakorolták a Verőfényes Betlehemet, hogy eszközként használva elvihessék a karácsonyi örömhírt szerte a környéken, mindenfelé. „Betlehemesünk valódi témájában semmi új nem volt, hiszen Isten szeretete, közénk leszálló kegyelme, érezhető jelenléte örök, mégis, az alkalmak során azt tapasztaltuk, hogy saját magunknak, illetve azoknak is, akik átengedték magukat bűvöletének, új érzést, új tapasztalást, új fényt, megújult evangéliumot hordozott és ajándékozott” – számolt be tapasztalataikról a tiszteletes.

Mint mondta, ez az időszak élménydús volt mindnyájuk számára, egyrészt a munkájuk és lelkes erőfeszítésük révén, ugyanakkor meglepődve, hálával és köszönettel nyugtázták a fogadtatást azok részéről, ahova kis csapatukkal eljutottak. „Soha nem történt még ilyen velünk! Ilyet nem láttunk már hosszú évek óta! Hogyhogy hozzánk is eljöttetek? Erre nem számítottunk, de beragyogta a napunkat! Gratulálunk! Köszönjük!” – mondták neki sokan.

A bodosi Verőfény csoport karácsonyi csodát vitt a helybéliek otthonába, a templomba, az iskolába, a bodosi Közösségi Házba, de más egyházközségekbe, iskolákba, hivatalokba, intézményekbe, sőt még a henteshez, a boltokba vagy a bankba is. Nem utolsó sorban a baróti kórházba is ellátogattak, ahol nemcsak örömhírrel, de lelki gyógyírral is szolgáltak. „Reméljük, ez az odaadás, a mély szívbéli indulat, a karácsonyi lelkület, az igazi átélés és nem kevésbé az elszánt munka sikerre viszi csapatunkat azon a nemzetközi versenyen is, amelyre beneveztünk: a Székelykapuk-Zöldkapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékokra, amelyet az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány hirdetett meg és szervez. Köszönjük minden szív és lélek befogadó szeretetét, ügyünk felkarolását, egyházközségünk támogatását!” – összegezte beszámolóját Iszlai Kamill lelkipásztor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások