Hirdetés
Hirdetés

A zene összetartó ereje

A Kézdiszentkereszti Polgármesteri Hivatal és a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar (FIF) közös szervezésében december 4-én, vasárnap 18 órától A zene összetart bennünket című koncerttel emlékeztek meg az egykori kézdiszentkereszti fúvós­zenekarra.

Hirdetés
Hirdetés

Az ünnepi alkalomra egy kiállítás is készült, amely az egykori rezesbanda működéséről adott képet, közszemlére kerültek a régi hangszereik, egyenruhájuk, kottáik és okleveleik. Az eseményre meghívták Winkler Imre Ignác alapítót és Vikol Kálmán karnagyot, valamint az együttes tagjait is, az ünnepséget pedig adventi vásár zárta.

Az M. Szóró Dorina és Gergely Tamás által vezetett Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar színes műsorral elevenítette fel a régi szép emlékeket a díszvendégként meghívott egykori tagokban. A koncert felvezető szövegéből megtudhattuk, hogy a FIF néhány kézdiszentkereszti tagja éppen 40 évvel az egykori polyáni zenekar első próbája után kezdte meg a fúvósóráit. A több mint 50 éves hangszerek közül még a mai napig használnak néhányat. A sors fintora, hogy koncert közben ez be is igazolódott, az egyik trombita ugyanis meghibásodott, és egy kiállított, régi trombitával kellett pótolni, ami tökéletesen megfelelt a célnak.

Megható momentuma volt az estnek, amikor felkérték az egykori zenekar karnagyát, id. Vikol Kálmánt, hogy vezényelje le a Szamos menti indulót, ami többek között azért volt megindító, mert az egykori zenekari tagok unokái közül többen is a jelenlegi zenekarban játszanak.

A koncert nem csak ebből a szempontból volt különleges. A FIF a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően első alkalommal lépett színpadra kibővített ütősszekcióval.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük