Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tehetség nem részrehajló

A tehetség nem részrehajló Kultúra

A héten zajlik a kőröspataki Írisz táborban a fogyatékkal élő művészeknek szervezett Outsider Art alkotótábor, amely pénteken az ott létrehozott művekből összeállított tárlattal zárul, a zenei tehetségek pedig külföldi fellépésre készülnek.

Hirdetés
Hirdetés

Tizenhárom fogyatékkal élő teljesedhet ki e napokban a művészet, pontosabban a szobrászat, festészet, agyagozás, fából, kőből faragás által, nyolc művész mentorálásával. Alkotásaik pénteken délután az Árkosi Kulturális Központban megnyíló kiállításon tekinthetők meg.

Ami a zenei tehetségeket illeti, az United by Music Románia Alapítvány munkatársai az elmúlt hétvégén workshopot tartottak a tehetségkutatókon kitűnt énekeseknek, zenészeknek, felkészítvén őket arra a fellépésre, amelyre hamarosan Hollandiában, az értük keletkezett mozgalom szülőhazájában került sor. Október 3-án ugyanis ott, Slidrecht városában lesz az a jótékonysági gála, amelyre egész Európából érkeznek a szellemi sérültekből álló zenekarok. A hollandiai út ugyanakkor jutalom lesz azoknak az önkénteseknek is, akik az United by Romania alapítvány eddigi rendezvényein (táborokban, fellépések alkalmával) segédkeztek kitartóan, velük lesz teljes a 20-as létszámú csapat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük