Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olvass és táborozz!

A debreceni Ady Endre Gimnázium ismét meghirdeti az Olvass többet! határtalanul – magyarul  elnevezésű irodalmi vetélkedőjét, melynek célja megszerettetni az olvasást a fiatalokkal. A kezdeményezéshez bármely diák csatlakozhat, félévente könyvjutalmakat osztanak ki, a legeredményesebbek pedig jövő nyáron együtt táborozhatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Köztudott, a legtöbb fiatal számára nem az olvasás jelenti a legnépszerűbb szabadidős tevékenységet, a sportolás, a bandázás, a filmnézés vagy a zenehallgatás a lista végére szorította a szabadidő eltöltésének e formáját. 2006 óta ezen próbál változtatni egy lelkes tanári csapat, létrehozva az Olvass többet! versenyt. Az olvasásnépszerűsítő kezdeményezés eleinte csak az anyaországi gimnázium diákjait szólította meg, majd az idők folyamán kinőtte az iskola kereteit, országos és nemzetközi vetélkedővé vált.

Érdeklődésünkre Peternainé Juhász Zsuzsa, a debreceni Ady Endre Gimnázium magyar szakos tanára elmondta, a félévente két szakaszból álló vetélkedőhöz bármely diák csatlakozhat az első fordulós feladatlap kitöltésével. Idén ősszel az online szakaszra, azaz az első fordulóra október 10. és 24. között kerül sor. A korosztályuknak megfelelő, érthető és szerethető művek elolvasása után a résztvevőknek semmi mást nem kell tenniük, mint letölteni a feladatlapot az anyaországi gimnázium könyvtárának honlapjáról, majd a helyes válaszok megadását követően online visszaküldeni.

A második fordulóban már a magyar szakos tanárok is szerepet kapnak, ők fognak közvetíteni a szervezők és a résztvevők között. Minden félév végén eredményhirdetésre és jutalmazásra kerül sor, a legjobbak jövő nyáron az Olvass többet! táborban tölthetnek el néhány napot. A vetélkedővel kapcsolatos további információk az Olvass többet! Facebook-oldalon érhetők el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük