Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Edzőmérkőzések Csehországban

A Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata ma Prágába utazik, ahol pénteken 19 órától és szombaton 18 órától a ZVVZ USK Praha ellen játszik felkészülési mérkőzéseket a Královka Arénában. A cseh ellenfél az elmúlt évtizedben az európai női kosárlabda meghatározó együttesévé vált, 2015-ben Euroliga-győzelmet ünnepelhetett, az előző idényben pedig negyedik helyen végzett a legrangosabb európai kupasorozatban. Natália Hejková vezetőedző rendkívül erős játékoskerettel vághat neki a szezonnak, többek között Teja Oblak, María Conde, Emese Hof, Valériane Vukosavljević a csapat tagja, a világbajnokság után pedig Alyssa Thomas és Brionna Jones is csatlakozik.

Kiütéses győzelmek

Győzelemmel indították a pontvadászatot a Sepsi-SIC ifjúsági női kézilabdacsapatai. A junior 2-es korosztályúak nagyarányú győzelmet arattak Csíkszeredában: 41–20 (16–10). Szombaton a lányok a Székelyudvarhelyi ISK ellen játsszák első hazai mérkőzésüket. A junior 1-esek is kiütéses diadalt értek el a Brassói Dinamo felett 58–21 (27–11), a második körben pedig Medgyesen játszanak.

Egy vereség, egy győzelem

Románia teremlabdarúgó-válogatottja két barátságos mérkőzést játszott a szomszédos Moldovai Köztársaságban. Az első mérkőzésen Ukrajnától 3–1-es vereséget szenvedett a csapat, a második mérkőzésen 5–3-ra legyőzte a házigazdák válogatottját. A román válogatott játékoskeretének négy székelyföldi (Iszlai Richárd, Mánya Szabolcs, Hadnagy István, Bálint Andor) és négy honosított játékosa volt ezen a tornán. Vezetőedző a marosvásárhelyi Kacsó Endre. A csapat a világbajnokság selejtezőire készül, ahol Dánia és Finnország az első két ellenfél. Tizenkét 3 tagú csoport van. Minden csoportból továbbjut az elit körbe az első helyezett, a 4 legjobb másodikkal együtt. A többi 8 második helyezettet összesorsolják, és a páros mérkőzések 4 továbbjutója szintén elitkörös lesz. Az elit körből viszont csak 6 vagy 7 európai csapat juthat ki a 2024-es világbajnokságra, annak függvényében, hogy ki lesz a házigazda. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük