Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A néptánc ünnepe

A néptánc ünnepe Kultúra

Erdővidéken talán aligha van még valaki, aki ne hallott volna az erdőfülei Dobó néptáncegyüttesről, mely együttes vasárnap délután a helyi kultúrotthonban bemutatott szép, tartalmas műsorral ünnepelte újjáalakulásának, illetve jelenlegi fennállásának 10. évfordulóját.

A találkozón elhangzott, hogy a Csog Lehel és Csog Csenge vezette néptáncegyüttes az elmúlt tíz évben mintegy százhúsz alkalommal lépett színpadra falunapokon, városnapokon, otthon és a nagyvilágban egyaránt, öregbítve nemcsak a magyar néptánc, de Erdőfüle hírnevét is.

A helyiek köszönetüket fejezték ki a fiatal táncosoknak, a táncoktatóknak, hogy munkájukkal összetartják a közösséget, és a néptánc révén továbbviszik az elődeiktől kapott örökséget.

Hirdetés
Hirdetés

– Jó a Dobó néptánccsoport tagjának lenni Erdőfülében! – hangzott el az egyértelmű megállapítás az erdőfülei kultúrotthonban.

Ezt sugallta a fiatal táncosok arcáról sugárzó öröm, jókedv és büszkeség is: hogy jó tagja lenni a néptánccsoportnak, felvenni a szép székelyruhát, örvendeni a közösségnek és a tánc révén ugyanakkor megörvendeztetni azt a közösséget, melynek soraiban ott vannak szüleik, nagyszüleik is: nem utolsósorban ők is jelentős áldozatot vállalnak azért, hogy gyermekeik táncolhassanak, továbbéltetve ezáltal a viseleteket, a régi néphagyományt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás