Felhívás!

Jól startolt Szentgyörgy

Jól startolt Szentgyörgy Kovászna megye

Az erdélyi városok közül Sepsiszentgyörgy, a falvak közül pedig Csíkszépvíz érdemelt ki egy fődíjat a Virágos Magyarország versenyben. Sepsiszentgyörgy idén először nevezett, kihasználva, hogy a szervezők hagyományteremtő céllal az erdélyiek számára is lehetővé tették a részvételt.

Az eredményeket múlt héten, a Szépművészeti Múzeumban megtartott gálaesten hirdették ki. A versenyben nemcsak a zöldterületek esztétikumát értékelik, hanem a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazását, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítését, valamint a természeti és épített örökség megőrzését és gyarapítását is.

Az idei fődíjat Budapest, Székesfehérvár és Orfű kapta, Erdélyből pedig Sepsiszentgyörgy, a falvak közül pedig Csíkszépvíz szerepelt kiválóan.

A verseny tavalyi győzteseit képviselő nagykőrösi és csemői polgármesterek ugyanakkor átvehették okleveleiket az Entente Florale Európa verseny elnökétől, Inka Truxovától. A két város az európai mezőnyben ezüst minősítést ért el, de Nagykőrös elnöki különdíjban is részesült Hild-díjas főteréért.

Jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén Székesfehérvár és Orfű képviseli a magyarságot kilenc ország 15 települése között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.