Hirdetés
Hirdetés

Máltai vezető

Máltai vezető Kovászna megye

Ennyi pénzből ennyi mindent csak akkor lehet megcsinálni, ha lélekkel csinálják – állapította meg a hét végén E. S. Monsg. Jean Laffitte, a Máltai Lovagrend prelátusa. A szervezet lelki életét világszinten vezető, a pápa által kinevezett főpap igen elégedett volt azzal, amit Háromszéken látott.

A prelátus az egyik legmagasabb beosztás a Máltai Lovagrendben, és ilyen szempontból rendkívül megtisztelő, hogy szerény közösségünket is meglátogatta – mondta el Puskás Bálint, a Máltai Szeretetszolgálat romániai szervezetének egyik alapítója.

Hirdetés
Hirdetés

– A prelátus nagyra értékelte, hogy viszonylag kis költségvetésből igen szerteágazó tevékenységet folytatunk, fenntartunk egy nagyon erős ifjúsági szervezetet, foglalkozunk a romákkal, a fogyatékkal élőkkel, meleg ebédet adunk az elesetteknek, szendvicseket hordunk a hajléktalanoknak, rendszeresen csomagokat viszünk a nagycsaládosoknak. Külön értékelte az Őrkőn futó, A nő, mint esély című programunkat, amelyben többek között a gyermekvállalás felelősségéről próbáljuk megváltoztatni a helyiek modernnek nem nevezhető felfogását – mondta el megkeresésünkre Puskás Bálint.

Az alapító „egyik legnagyobb öröme”, hogy annyi gyerek jelentkezik, hogy „lassan nem férnek” az ifjúsági szervezetben. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük