Felhívás!

Máltai vezető

Máltai vezető Kovászna megye

Ennyi pénzből ennyi mindent csak akkor lehet megcsinálni, ha lélekkel csinálják – állapította meg a hét végén E. S. Monsg. Jean Laffitte, a Máltai Lovagrend prelátusa. A szervezet lelki életét világszinten vezető, a pápa által kinevezett főpap igen elégedett volt azzal, amit Háromszéken látott.

A prelátus az egyik legmagasabb beosztás a Máltai Lovagrendben, és ilyen szempontból rendkívül megtisztelő, hogy szerény közösségünket is meglátogatta – mondta el Puskás Bálint, a Máltai Szeretetszolgálat romániai szervezetének egyik alapítója.

– A prelátus nagyra értékelte, hogy viszonylag kis költségvetésből igen szerteágazó tevékenységet folytatunk, fenntartunk egy nagyon erős ifjúsági szervezetet, foglalkozunk a romákkal, a fogyatékkal élőkkel, meleg ebédet adunk az elesetteknek, szendvicseket hordunk a hajléktalanoknak, rendszeresen csomagokat viszünk a nagycsaládosoknak. Külön értékelte az Őrkőn futó, A nő, mint esély című programunkat, amelyben többek között a gyermekvállalás felelősségéről próbáljuk megváltoztatni a helyiek modernnek nem nevezhető felfogását – mondta el megkeresésünkre Puskás Bálint.

Az alapító „egyik legnagyobb öröme”, hogy annyi gyerek jelentkezik, hogy „lassan nem férnek” az ifjúsági szervezetben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.