Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az NBC-ben szerepelt a KSE

Az NBC-ben szerepelt a KSE Sport

Hasznos tapasztalatnak bizonyult a kézdivásárhelyi tekések első nemzetközi kupaszereplése: október 1–5. között a KSE felnőtt tekecsapata képviselte Romániát a Horvátországban zajlott NBC-kupán. A harmadik számú európai kupakiíráson 13 ország 26 csapata volt jogosult a részvételre, ebben a mezőnyben derekasan helytálltak a céhes városbeliek.

A Romániát képviselő kézdivásárhelyiek Németország, Magyarország, Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Csehország, Makedónia, Bosznia-Hercegovina, Ausztria, Franciaország, Olaszország és Észtország nemzeti bajnokságainak 3 – 4. helyezettjeivel vehette fel a versenyt. A szakosztályvezető Várdó Olivér beszámolója szerint hatalmas élményt, egyben óriási kihívást jelentett számukra ez a megmérettetési lehetőség, a KSE játékosainak sikerült legyőzniük Észtország és Olaszország csapatait. Egyéniben 167 versenyzőt jegyeztek, a KSE legeredményesebb játékosa, Ciocan Flavio 657 ütött fával a ranglista 62. helyén végzett.

Hirdetés
Hirdetés

– Erről a versenyről tudni kell, hogy minden ország legfelsőbb ligájából a 3–4. helyezett indulhatott rajta, így olyan játékosokkal mértük össze tudásunkat, akik Európa-bajnoki vagy világbajnoki címekkel is büszkélkedhetnek. Büszke vagyok, hogy tisztelettel, becsülettel, odaadással és kellő küzdőszellemmel viselkedett a csapatunk, ez egy nagyon jó alkalom volt arra, hogy értékes játékosoktól tanuljunk – mesélte Várdó Olivér, aki szerint a hangos szurkoláshoz is hozzá kellett szokniuk, lévén, hogy a hazai versenyeken ilyen hangerőre nincs példa.

A szakvezető meglátása szerint érettebben tértek haza és a tapasztalatnak köszönhetően új lendülettel folytatják a hazai bajnokságot és öregbítik tovább a céhes városbeli teke hírnevét. Jár a gratuláció a következő játékosoknak: Ciocan Flavio 657 ütött fa, Nagy László 529, Harai János 519, Bardocz Róbert 507, Várdó Olivér 507, Kiss György 495, valamint a cserejátékosoknak, Dávid Attilának és Bögözi Józsefnek. Péter István és Kádár Béla munkahelyi kötelezettségeik miatt csak itthonról szurkoltak csapattársaiknak.

A versenyen való részvételük nem jöhetett volna létre támogatók nélkül, köszönik a Transilvania Broker, a Nexxon és a Secuiana Trans, valamint Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának a támogatást.

A folytatásban is hullnak a bábuk, ugyanis csütörtökön indul az újabb helyi bajnokság, amelyre kilenc csapat nevezett be, majd az A-ligában, illetve a Román-kupában kell helytállniuk a csapatoknak három korosztályban, tehát a tekések számára feszes a tempó, nincs lazítás egészen december közepéig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások