Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kultúra híd, nem fal

A kultúra híd, nem fal Kultúra

Kedden a kovásznai művelődési központban szervezett a román és magyar nyelvű, 9–12. osztályos diákoknak közös kulturális műsort a Kőrösi Csoma Sándor Líceum és a városi művelődési ház.

A kulturális esemény nagy érdeklődésnek örvendett. A szervezők részéről Czilli Aranka magyartanárnő elmondta: a rendezvényt a kolléganőivel, Nagy Etelkával, Márk Laurával és Gyerő Katalinnal hozták tető alá. A kultúra híd, nem fal címet viselő előadást azon megfontolásból szervezték meg, hogy segítsenek ledönteni a nyelvi gátakat a magyar és román diákok között, és ízelítőt kapjanak egymás kultúrájának értékeiből.

Hirdetés
Hirdetés

Az ünnepi alkalomra meghívták Anna Maria Popát, a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház vezetőjét is, aki a kultúrák találkozásáról és azok közösségre való hatásáról beszélt. A kovásznai líceumok diákjai verseket szavaltak: a magyar diákok román költők verseinek fordításait, míg a román tanulók a magyar költők románra átültetett verseit szavalták el. Mindezt a Kőrösi-líceum tanulóinak énekes-zenés előadása fogta keretbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük