Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A harmincadik Incitato

November 10-én került sor az Incitato Alkotótábor Ló+ témájú kiállításának megnyitójára a kovásznai Kádár László Képtárban. Azt est folyamán elhangzott Túros Eszter művészettörténész méltatása, közreműködött a Gyerő Katalin tanárnő által vezetett Magnificat gyermekkórus.

Hirdetés
Hirdetés

Az egybegyűlteket Konnát Rita képtárvezető köszöntötte, aki 1993-ig kalauzolta vissza az érdeklődőket, ugyanis Tóth Ferenc mérnök és Miholcsa József szobrászművész abban az évben szervezte meg először a művésztábort. A kézdivásárhelyi mérnök halálát követően, azaz 2008-tól kezdődően az Incitato hagyományát három lánya élteti tovább, nyárról-nyárra megrendezve az alkotótábort. A képtárvezető kiemelte, Kovásznán az első Incitato kiállításra 1998-ban került sor, és reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy a harmincötödik tárlatot is sikerül elhozni a városba, hogy a helyi művészetkedvelő közönség és a turisták is megtekinthessék.

A tárlat anyagát Túros Eszter művészettörténész értékelte, aki személyesen nem tudott eljönni a megnyitóra, így gondolatait Tóth Katalin idézte: „Ma nem csupán egy kiállítást ünneplünk, egy kéthetes alkotói folyamat eredményét, hanem egy páratlan, nagy történet harmincadik évfordulóját is. (…) A tábor szervezői minden évben új témát hirdetnek a ló kapcsán, ily módon inspirálva az alkotókat izgalmas megközelítésekre, fenntartva érdeklődésüket, tágítva a megnyilvánulási módok lehetőségeit.”

December 20-ig Ábrahám Imola, Ábrahám Jakab, Bajkó Attila, Csutak Levente, Deák Barna, Deák M. Ria, Dimény András, Forró Ágnes, Gábor Balázs, Kövér György, Miholcsa József, Nagy Lajos, Németh Orsolya, Orth István, Paál Mária, Ráduly Piroska, Sajgó Ilona, Sárosi Csaba, Simó Enikő, Tomos Tünde, Ürmös Péter, Vetró András, Vetró B. S. András, Vincze László és Xantus Géza munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük