Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A felszabadító alkotás

A felszabadító alkotás Kultúra

A csernátoni születésű, Ikafalván élő Gál Orsolya autodidakta módon tanult rajzolni, festeni. Első kiállítása a vasárnapi istentisztelet után még megtekinthető az ikafalvi közösségi házban.

Hirdetés
Hirdetés

– Amióta az eszemet tudom, rajzolok. Autodidakta vagyok, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes-líceum bio–kémia szakán tanultam, amikor tudatosult bennem, hogy ez egy adottság, ám akkori tudásommal nem volt esélyem felvételt nyerni a művészeti egyetemre. Aztán az élet más területre sodort, volt időszak, amikor egyáltalán nem rajzoltam –, fejtette ki Orsolya. Azonban nemrég két kisgyereke nevelése mellett ismét papírt és rajzolóeszközt ragadott. „Számomra az alkotás a szabadságot jelenti, és az Ikafalvi Művelődési Napok keretében lehetőséget kaptam a bemutatkozásra. Úgy éreztem, most jött el az idő, hogy másoknak is megmutassam alkotásaimat”, hangsúlyozta.

Az általa használt technikákról és kedvenc témáiról is kérdeztük. „Akrilfestmények, ceruza- és szénrajzok mellett az általam kitalált ragasztópisztolyos technikát is előszeretettel alkalmazom. Az ember–természet–Isten-háromságot szeretem ábrázolni, kedvencem a portré, hiszen az a legemberközelibb. Szeretnék tanulni, fejlődni a jövőben”, summázott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások