Felhívás!

250 ezer eurót adományozott a Metallica az első romániai gyermekrákkórház építésére

250 ezer eurót adományozott a Metallica az első romániai gyermekrákkórház építésére Kultúra

A banda az All Within My Hands nevű saját karitatív alapítványán keresztül juttatja el a pénzt a bukaresti kórház építésére.

A Metallica amerikai rockzenekar 250 ezer eurót adományozott az első romániai gyermekonkológiai klinika építésére – jelentette be csütörtökön a projektet kezdeményező Dăriuește Viață jótékonysági szervezet, a felajánlás kedvezményezettje.

A heavy metál együttes szerdán este adott teltházas koncertet Bukarestben a Nemzeti Arénában. “Európai turnénk utolsó szakasza egy egészen különleges felajánlással vette kezdetét” – közölte honlapján az együttes, amely All Within My Hands nevű saját karitatív alapítványán keresztül juttatja el a pénzt a bukaresti kórház építésére.

Európai viszonylatban Romániában a legalacsonyabb a rák túlélési esélye, a gyermekhalandóság kétszerese az európai átlagnak. A 2012-ben alapított segélyszervezet, a Dăriuește Viață 2017-ben indított gyűjtést az első romániai gyermekrákkórház létrehozására, és eddig mintegy 10 millió euró gyűlt össze 260 ezer magánszemélytől és valamivel kevesebb mint 2000 cégtől.

A bukaresti Gyermekonkológiai és Sugárterápiás Kórház építése a múlt év közepén indult, a hatszintes épület már szerkezetkész, az átadást a jövő évre tervezik.

“Egy ilyen adományról még csak álmodni sem mertünk” – mondta a metálzenekar felajánlásáról Carmen Uscatu, aki Oana Gheorghiuval együtt alapította a szeretetszolgálatot. A román kormány 2014-ben négy regionális kórház építését ígérte, részben európai uniós pénzek felhasználásával, de eddig még egynek az építése sem kezdődött el.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.