Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

1989, te csillag!

A történelmi fordulat harmincadik évfordulójára jelent meg B. Kovács András: 1989, te csillag! Harminc éve történt (ARTprinter Kiadó, Sepsiszentgyörgy) című válogatáskötete, melyben az események háromszéki és nem csak háromszéki koronatanúi vallanak az akkori történésekről, ahogyan azokat megélték.

A felszabadulás megtapasztalóinak legmaradandóbb élménye marad, mely méltán kerül a sokat látott század egyéb sorsunkat formáló történései mellé azzal a plusszal, amit gyűlölt rendszer összeomlása fölött érezhet az emberfia, s amelyben azért nem bővelkedett a világégésekkel járó, a totalitárius rémuralmakat szülő korszak. Ezredvéget zárt le – és dicsőségesen – ez a ’89 egész Európában.

Hirdetés
Hirdetés

Soha nagyobb örömöt nem érezhet elnyomott népcsoport sem, mint a fellángoló reményeket hozó fordulat, s ha azoknak kisebb része vált csupán valóra, attól még mércéje marad az elvárásoknak, és mint ilyen tovább élteti a javulás kollektív vágyát. Megszólal a kötetben a jogvédő kisebbségi ügyvéd, a székely ügyész, későbbi szenátor, a magyar költő, az iskoláját önállósító tanárigazgató, a fővárosi „Nagyházon” robotoló székely ácsmester, a templomépítő református lelkipásztor, mai püspök, a két világháború utáni időszakra emlékező volt országos magyar párti irodavezető, az amerikai magyar Erdély-szakértő, a titokban filmező mérnök kisiparos, a székely gazda, a hírneves néprajzkutató, az agronómus akadémiai tag szakíró, az unitárius püspök, a nekünk szurkoló angliai egyetemi tanár (későbbi brüsszeli parlamenti képviselő) és mások. A könyvet szerdán, december 18-án 18 órától a Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében mutatják be. Felvezeti Kopacz Attila, a kiadó igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük