Felhívás!

Őseink a világtörténelemben

Őseink a világtörténelemben Kultúra

Az elmúlt csütörtökön Barót vendége dr. Grandpierre Atilla magyar író, fizikus, csillagász volt, aki az EMNP irodájában az Ősi Magyarország – A Kárpát-medence és a Selyemút népeinek felemelkedése című könyve kapcsán az ősi magyarok világtörténelmi szerepéről tartott előadást.

Az eurázsiai sztyeppék, vagyis a Kárpát-medencétől némi megszakítással egészen a Csendes-óceánig húzódó sík, vagy enyhén dombos füves puszták meghatározó szerepet játszottak a magyarság, de az emberiség történelmében is. A világtörténelmet pedig a magyar és a székely nép is alakította, hiszen ők is e szinte 8000 kilométer hosszúságú terület lakói voltak már az ősidőktől kezdve – jelentette ki az előadó.

„A sztyeppén kialakult civilizáció, az eurázsiai ősműveltség összefüggő jellegét, fontosságát egységes szobrok, egységes barlangrajzok, az itt élő népek embertani hasonlóságai, és nem utolsósorban a régészeti leletek is bizonyítják, illetve bizonyítanák, ha a 19. században a sztyeppe történelmét nem vonták volna kérdőre nyugati történészek, és nem erőszakoltak volna le egy egészen más, hazug történelmet a népek torkán” – hangoztatta előadásában Grandpierre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 17., 19:48
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A magyarok a világ urai voltak, de lassan elveszítik identitásukat! Egy 101 éves ország uralkodik felettünk! Apropó a romünok találtak 1 hatalmas kőtáblát ami sztük dákó- román eredetüket bizonyítja! Ez áll a táblán: Ave Cezar Vavan!!! Sok nem kellett a székelyek megcáfolták római származásukat miszerint a táblán azt írták ki,h
    A vécé zárva van!😉