Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

WHO: fel kell készülni az őszre

WHO: fel kell készülni az őszre Külföld

Az idegenforgalmi szezon világszerte felgyorsította a koronavírus terjedését. A nyaralásukból hazatérőket gyakran teszteléssel várják a határon, de egyre több ország vezet be két hetes karantént a visszatérő turistáknak.

Hirdetés
Hirdetés

Az ENSZ egészségügyi világszervezetének jelentése szerint Európában napi 26 ezer új koronavírus-fertőzést regisztrálnak, ami heti összesítésben negyvenezerrel több eset mint, amennyit június elején mutattak ki. 

— Nagyon aggódom amiatt, hogy egyre több a fiatal a regisztrált fertőzöttek között. Az alacsony kockázat nem jelenti azt, hogy nincs kockázat. Senki sem sérthetetlen. És ha valaki túl is éli a betegséget, az nem jelenti azt, hogy nem marad ott a szervezetében, mint a tornádó hosszan elnyúló vége – mondta a WHO európai területi igazgatója, Hans Henri P. Kluge.

Németországban ezerhétszáz új megbetegedést regisztráltak csütörtökön, ami a legmagasabb szám idén április óta. De folyamatos a koronavírussal fertőzöttek számának növekedése Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is. A WHO szerint nagyon fontos a korai felismerés, mert csak így lehet megakadályozni egy újabb széleskörű járványkitörést.

— Ami most nagyon fontos, hogy az országok figyeljék az influenza terjedését is, és kezdjék meg mindkét vírus rutinszerű ellenőrzését. És népszerűsítsék az influenza elleni védőoltást a veszélyeztetett csoportok számára. Ez idén még fontosabb, mert meg kell védenünk a kórházi és az egészségügyi dolgozókat – mondta a WHO európai területi igazgatója.

A Balkánon is emelkedést hozott a koronavírusos esetek számában az idegenforgalmi szezon, Horvátországban jelentős nőtt a fertőzöttek száma. Németország és Ausztria negatív koronavírus-teszthez köti a nyaralásból hazatérők szabad mozgását, és ezt fontolgatja az Egyesült Királyság is. A negatív teszt bemutatása nélkül két hét kötelező karantén vár a turistákra.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 22., 12:24
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Azt a mindenit!Hogy milyen balga a világ !Ha nem mondja meg a sóhivatal who/így kicsi betűkkel mert a nagyot nem érdemli!/akkor a világon senki sem tudja merre van az arra.