Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

WHO: Európa lett a koronavírus-járvány új gócpontja

WHO: Európa lett a koronavírus-járvány új gócpontja Külföld

Az Egészségügyi Világszervezet „nagyon aggódik” a koronavírus európai terjedése miatt – ezt Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója mondta a BBC-nek adott interjúban. Arra figyelmeztetett, hogy márciusig félmillió áldozatot követelhet a járvány, ha nem történik változás.  

Hirdetés
Hirdetés

Európa lett a koronavírus-járvány új gócpontja. Az esetszámok sok helyen minden korábbi rekordot megdöntöttek. Ennek részben szezonális okai vannak, a hidegebb téli idő, de a WHO regionális igazgatója kiemelte az alacsonyabb átoltottságot is, valamint azt, hogy a delta variáns a korábbi változatokhoz képest jóval fertőzőbb.

Hans Kluge szerint „nagyon időszerű lenne egy jogi és társadalmi vita” az oltások kötelezővé tételéről, amely azonban csak utolsó megoldásként jöhet szóba.

Addig is lehetne használni a védettségi igazolványt, amely nem a szabadság korlátozásának eszköze, hanem éppen annak garanciája, hogy megtarthassuk a személyes szabadságunkat.

A WHO regionális igazgatója szerint már az is jelentős változást hozhatna, ha többen viselnének maszkot, de természetesen jó lenne, ha többen kérnék az oltást és új intézkedéseket, kezeléseket is bevetnénk ebben a helyzetben.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük