Felhívás!

WHO: az omikron variáns miatt is érdemes felgyorsítani az oltási kampányokat

WHO: az omikron variáns miatt is érdemes felgyorsítani az oltási kampányokat Külföld

Az új típusú koronavírus omikron nevű variánsa nagyon magas kockázatot jelenthet világszerte, egyes térségekben súlyos következményekkel járhat – közölte hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO), kiemelve ugyanakkor, hogy a beoltott népességen belül várhatóan csak enyhe tünetekkel járó megbetegedést okoz majd.

Hétfőn kiadott dokumentumában a WHO közölte: „az omikron a mai napig egyetlen halálos áldozatot nem követelt”. A szervezet felhívta a figyelmet: egyelőre bizonytalanság övezi, hogy az új vírusváltozat mennyire fertőző és milyen gyorsan terjedhet. Egyben azt javasolta a az egészségügyi hatóságoknak szerte a világon, hogy gyorsítsák fel a veszélyeztetett csoportok beoltását.

Az omikron variánsban a szakemberek eddig nem tapasztalt mennyiségű tüskemutációt fedeztek fel. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön: mennyire hatástalanok, vagy hatásosak az eddig alkalmazott oltóanyagok az omikron ellen. A WHO a következő hetekben várja az erre vonatkozó adatok beérkezését.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 29., 15:41
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Emberek! Kijelentik hogy lehet, hogy az új variáns ellen nem is hat az oltóanyag és közben arra kérik az embereket, hogy gyorsítsák fel a folyamatot és oltakozzanak! Egyik szava a másikat elvágja!

 • User
  Dátum: 2021. november 29., 20:37
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mit “vág el”? A “lehet” szó lehetőséget jelent, nem? Ha a maga felesége vagy anyja vagy gyereke veszélyben van és “lehet”, hogy nem sikerül megmentenie, nem is próbálkozik? Vagy inkább, ha egy százalék esélye van, mindent megtesz, hátha megmentheti őket?