Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Von der Leyen: az új magyar törvény egyértelműen szembemegy az uniós értékekkel

Von der Leyen: az új magyar törvény egyértelműen szembemegy az uniós értékekkel Külföld

Az új magyar törvény egyértelműen szembemegy azokkal az értékekkel, amelyeket az európai uniós szerződések is világosan magukba foglalnak: a méltósággal, a megkülönböztetésmentességgel, az emberi jogokkal, a kisebbségek védelmével – jelentette ki Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken Brüsszelben, a szexuális nevelésről szóló magyar jogszabályra utalva.

Hirdetés
Hirdetés

Az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos találkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján a sok vitát kiváltó törvénnyel kapcsolatos csütörtök esti vitáról Ursula von der Leyen elmondta: a tagállami vezetők „szükséges és tárgyilagos megbeszélést folytattak, amely ugyanakkor nagyon érzelemdús és személyes is volt”.

„Ez a kérdés az emberek identitását, érzéseit és méltóságát érinti – mi mindezekért kiállunk az Európai Unióban” – hangsúlyozta.

Mint mondta, az EU végrehajtó szervének vezetőjeként már a múlt héten kifejezte aggodalmát a magyar törvény miatt, és ezekkel az aggályokkal „a legtöbb tagállami vezető egyetértett”. Hozzátette: a bizottság tüzetesen megvizsgálta a szóban forgó jogszabályt, és levelet küldött a magyar kormánynak a törvény jogilag vitatott pontjai miatt, tehát most Magyarországon a sor a válaszadásra.

„Az EU az értékek uniója is, a másokkal szembeni tolerancia az egyik alapvetése. Megvédjük polgárainkat abban, hogy azt szeressék, akit akarnak” – fogalmazott a brüsszeli bizottság német elnöke.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
   • User
    Dátum: 2021. június 26., 19:17
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Barmit lehet erteni azalatt, hogy « megvedjuk polgarainkat, hogy azt szeressek, akit akarnak. » Ebbe beletartozik a 40 eves ferfi /no szerelme a 12 eves kislanyok/kisfiuk irant is. Szerencsesebben is fogalmazhatott volna Ursula Von der Leyen.

    • User
     Dátum: 2021. június 27., 19:49
     ÉRTÉKELÉS: -1

     Az érti az ilyent félre, akik félre akarja. Normális ember nem hisz, gondol olyant, hogy bármelyik politikus Európában a pedofíliát támogatná. Ez politikai öngyilkosság lenne.

     • User
      Dátum: 2021. június 28., 9:46
      ÉRTÉKELÉS: 4

      Ekkora naivitást! HIszen még pártot is alapítottak néhány évtizede valahol Hollandiában, nézzen csak utána, a német, holland zöldek körében elég népszerű jelenség volt. David Cohn Benditről azért már csak hallott? Ahhoz meg mit szól, hogy a kiskorú feleségeiket családalapítás néven behozó bevándoroltak közül egy sem ül börtönben pedofíliáért, de még poligámiáért sem?

     • User
      Dátum: 2021. június 28., 16:51
      ÉRTÉKELÉS: 3

      Bocs tévedtem, van olyan ország, ahol gyermekpornográfia miatt elítélt politikust még csak azért is megválasztanak: Románia.

     • User
      Dátum: 2021. június 28., 16:58
      ÉRTÉKELÉS: 1

      És az a párt hol szerepel, melyik parlamentben? Ha sehol, akkor megbukott, nem? Illetve el se jutott oda, hogy megbukjon, mert csak egy önjelölt valaki volt.

  • User
   Dátum: 2021. június 28., 18:36
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Ra lehet keresni az interneten, a wikipedia meg ossze is allit egy listat ezekrol a partokrol orszagok szerint. Ezert nem ertem az LMBTQ kozosseget, hogy miert nem ok maguk is tamogatjak ezt a torvenyt, hiszen eppen a gyermekek vedelmerol szol es mivel nekik semmi kozuk a pedofilekhez, a gyermekek vedelme nekik is folotte kellene alljon mindenfele erzekenyites es propaganda felett.

   • User
    Dátum: 2021. június 29., 11:27
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Mondj egy olyan pártot ezek közül melyik bárhol is szerepel, akár egy kis falu képviselő testületében.
    A másikról pedig…mond el mi a köze a pedofília elleni fellépésnek ahhoz, hogy szexuális, a net veszélyéről és egyéb hasonló dolgokról csak regisztrált emberek tarthatnak felvilágosítást. Mi köze ahhoz, ha valaki pl. felvállalja a másságát 18 év alatt a pedofíliához? Vagy annak, hogy a gyermeknek elmondják, hogy ilyen is van, létezik? Ezeket MIND tiltja a törvény. Sőt az összes olyan filmet amiben LGBTsek szerepelnek. Mi köze a gyerekmolesztáláshoz ennek? Ez a baj. Úgy csinálták, hogy az emberek a kettőt összemossák. Sikeresek voltak, jól kitalálták.

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 9:37
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Hell helo Urszula!😆 50 millió kisebbségben élő ember saját országában, saját nyelvén még az 112 t sem tudja kihívni!!!! A hivatalokról, törvényhozásról ne is beszéljünk!!! A melegeket mi magyarok szeretjük😆 csak nem fogjuk megengedni, hogy a gyerekeket 2 Pista vagy 2 Mancika nevelje!!!!! Világos?! Egy ivarérett 14-16 éves fiatalt hivatalosan lehet…..@@@ni?! Betegek vagytok????!!!! M2 a világ….Melegek, Menekültek!!!!

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 17:54
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mitől védte nemigentisztelt Ursula a MAGYAR kisebbségeket? Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában etc.? Hogy ön védi az eltévelygett, identitástudatlan kisebbséget, engem nem zavar. De ha egy kisebbség ezt nem akarja, akkor ne akarja letérdeltetni, mint a (hogy jelzőt ne mondjak) holland kollégája. Nem kellene többségi süket füleknek mondani, hogyha egy KISSEBBSÉG NEM AKAR SZÍVÁRVÁNY SZÍNŰ lenni, az az ő döntése. És ezt, önnek, mint a kisebbségek szószólójának KÖTELESSÉGE tiszteletben tartani és elfogadni! Tisztelettel egy normális, keresztényérték és családtisztelő(anya+apa) élet reményében.