Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Von der Leyen: az EU korlátozni szeretné a csővezetékeken Európába szállított orosz gáz árát

Von der Leyen: az EU korlátozni szeretné a csővezetékeken Európába szállított orosz gáz árát Külföld

A dráguló energiaárak leküzdését célzó, hamarosan bemutatni tervezett európai bizottsági javaslatok célja a csővezetékeken Európába szállított orosz gáz árának korlátozása – közölte Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke hétfőn.

Hirdetés
Hirdetés

Von der Leyen Twitter-üzenetében közölte: az Európai Bizottság tervezett javaslatainak célja továbbá a villamosenergia-kereslet visszaszorítása, valamint az energiacégektől származó adóbevételek felhasználása a kiszolgáltatott fogyasztók és vállalkozások támogatására.

A brüsszeli testület emellett támogatni akarja azokat a villamosenergia-termelőket, amelyek likviditási nehézségekkel küszködnek – húzta alá. Kijelentette továbbá, Vlagyimir Putyin orosz elnök fegyverként használja az energiát a kínálat csökkentése és az energiapiacok manipulálása révén. Putyin „el fog bukni, Európa lesz a nyertese” a kialakult helyzetnek – tette hozzá üzenetében az Európai Bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen várhatóan szeptember 14-én Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén elmondani tervezett évértékelő beszéde keretében mutatja be a kialakult európai energiahelyzet megoldását célzó uniós bizottsági javaslatot.

(MTI, fotó: Európai Bizottság/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
   • User
    Dátum: 2022. szeptember 7., 16:45
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Adok 5000 lejt, megkerem vasaroljon nekm egy fapados uj Logan gepjarmuvet, amiutan megtortent az atiratas, akkor adomanyozok onnek meg 10 000 lejt a faradozasaert.

    • User
     Dátum: 2022. szeptember 8., 10:43
     ÉRTÉKELÉS: 0

     Ha senki nem adna többet, mint 5000, akkor nem tudnak drágán eladni. Vagy olcsón adják, vagy nem forgalmazzák. Egyet mondok… Vajon miért ment le az üzemanyag ára 2020-ban? Ha megvan a válasz, akkor megérti hogy a vevők is megszabhatják az árat.

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 7., 8:24
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Von der Leyen neninek teljesen elment az esze.Ez aszt jelentene hogy en mint vasarlo bemegyek a Bertiszbe es megveszek egy kilo hust es fizetek erte 5 lejt mindegy hogy mennyi a piacon.Na ez ha sikerul akkor ugyes ez a nenike – de bizonyos dolgokba teljesen mellefogott es mivel minden a PENZ-rol szol nem hiszem hogy sikerulne.Az egy dolog hogy a suket roman politikusokkal megvetetek vagy 8 millio covid vakcinat amit nem hasznaltak fel es most kikell dobjanak dehogy o mondja meg majd az orosz gaz eladasi arat aszt ketlem. Az oroszok nem adtak el es nem is fogjak eladni potom penzert az osztrak OMV-nek az altalajkincseiket mind a romanok , borvizet, erdot mindent s majd akkor korlatozuk/kompenszaljuk ennyiert vagy annyiert a gaz meg a villany arat csak a mi zsebunkbol.
  Sok sikert kivanok neki – meger egy probat.Amikor -30 fok lesz majd telen akkor valik meg hogy sikerulte vagy nem a nekifutasa.

  • User
   Dátum: 2022. szeptember 7., 13:43
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Bádoghaj,bádogagy.Vicces nagyon…de havi30 ezerrel az ember könnyen viccel.Az oltó-anygot is ő a férjével együtt intézte és nyomta le az uniós államok torkán.Jó drágán…ha meg kell semmisíteni,az is pénzbe kerül ,nem is kevésbe.De mi mindenért fizetük és érdekes ,hogy nem mi szabjuk meg az árakat.