Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ukrajnába utazott az amerikai külügyminiszter és védelmi miniszter

Ukrajnába utazott az amerikai külügyminiszter és védelmi miniszter Külföld

Antony J. Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd J. Austin védelmi miniszter Ukrajnában találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel, és ezzel ők lettek az első ismert magas rangú amerikai tisztségviselők, akik a február 24-i orosz invázió óta a háború sújtotta országba látogattak.

Hirdetés
Hirdetés

Az ukrán elnök azt mondta, a találkozón átbeszélik, hogy milyen katonai segítségre van szüksége Ukrajnának. Egyelőre sem a Pentagon sem az amerikai külügyminisztérium nem kommentálta a találkozót. Moszkva az elmúlt napokban is intenzíven folytatta a támadásokat az ukrán városok ellen, nem kímélve a civil célpontokat sem. A Herszontól északra található Krivij Rih városban készülnek az orosz ostromra.

Eközben a The Telegraph arról ír, hogy az Európai Unió tíz országa megsértette azt a fegyverembargót, amelyet 2014-ben szabott ki Oroszországra az unió a Krím félsziget annektálása miatt. Az uniós országok egy jogi kiskaput kihasználva adtak el harci eszközöket az oroszoknak 2015 és 2020 között. Ausztria, Bulgária, Csehország, Finnország, Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Szlovákia exportált fegyvereket az oroszoknak. A 10 ország exportjának összértéke 346 millió euró volt.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük