Hirdetés
Hirdetés

Túlélt 1200 évet, de a koronavírus miatt most bezár Anglia legrégebbi kocsmája

Túlélt 1200 évet, de a koronavírus miatt most bezár Anglia legrégebbi kocsmája Külföld

Több mint 1200 éve üzemel a hertfordshire-i St. Albansban álló Ye Olde Fighting Cocks, amely a Guiness Rekordok Könyve szerint a legrégebbi kocsma Angliában, bár van, aki vitatja ezt a címet. Az ivó túlélt több háborút, gazdasági válságot és járványokat is, de a koronavírus miatt most be kell zárnia a jelenlegi tulajdonosának – írja a BBC.

Hirdetés
Hirdetés

Christo Tofalli, a kocsma jelenlegi üzemeltetője a Facebookon számolt be a döntéséről, és mint elmondta a lapnak, az, hogy órákon belül milyen hihetetlen mennyiségű támogató üzenetet kapott, mindent elmond a hely jelentőségéről. Tofalli azzal indokolta a döntést, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott üzleti környezetben „szélsőségesen nehéz” volt a kocsmát profitábilisan üzemeltetni, a cégnek pedig pénzügyi értelemben nem volt „védőhálója”.

“Mondanom sem kell, hogy megszakad a szívem: ez a kocsma sokkal több volt számomra üzleti vállalkozásnál, és megtiszteltetés, hogy akár csak egy ilyen apró szerepet is játszhattam a történetében” – írta.

Tofalli a BBC-nek elmondta: bár ő mindenképpen félreáll, a tervek szerint egy egyelőre meg nem határozott, későbbi időpontban egy új menedzsment remélhetőleg újranyitja majd a Ye Olde Fighting Cockst.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük