Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szombattól újraindulnak a direkt repülőjáratok Románia és Ausztria között

Szombattól újraindulnak a direkt repülőjáratok Románia és Ausztria között Külföld

Szombat 00:00 órától ismét elindulnak a direkt repülőjáratok Románia és Ausztria között – ismertette a román külügyminisztérium az osztrák hatóságok döntését.

Hirdetés
Hirdetés

Szombattól a légitársaságok ismét működtethetik Romániából Ausztriába, illetve Ausztriából Romániába repülő direkt járataikat. A külügyminisztérium arra kéri az utazni vágyókat, hogy a légitársaságoknál érdeklődjenek a repülők menetrendjéről.

A külügy ugyanakkor emlékeztet, hogy július 27-étől kezdve a Romániából Ausztriába érkező utasoknak egy 72 órásnál nem régibb, negatív SARS-CoV-2/PCR teszteredményt kell felmutatniuk (a 72 óra a mintavétel időpontjára vonatkozik). A dokumentumot angol vagy német nyelven kell hitelesíttetni.

A negatív teszt hiányában az Ausztriába beutazó személynek és a vele együtt lakó személyeknek tíznapos elkülönítésbe kell vonulniuk, saját költségen. Ezen kívül az Ausztriába érkezéstől számított 48 órán belül negatív teszteredményt kell bemutatniuk az osztrák hatóságoknak, és ennek költsége is a beutazót terheli. Amennyiben a teszteredmény negatív, a karantént feloldják.

A külügyi tárca emlékeztet, hogy konzuli segítséget Románia Bécsi Nagykövetségétől lehet kérni a 0043 1 503 24 65 és 0043 1 505 23 81 telefonszámokon, illetve súlyos és sürgős esetben a 0043 699 117 26027 számon.

Interneten a következő felületen lehet tájékozódni az ausztriai beutazás körülményeiről:
https://www.mae.ro/node/51901 şi http://viena.mae.ro/.

Az olasz hatóságok 10 nappal meghosszabbították a korlátozásokat

Újabb tíz nappal hosszabbították meg az olasz hatóságok a Romániából Olaszország területére érkező személyekkel kapcsolatos intézkedések hatályát.

Az intézkedések eredetileg július 31-éig voltak érvényben.

A román külügyminisztérium közleményben tudatta az olasz hatóságok hivatalos tájékoztatását, miszerint azokat az embereket, akik az Olaszországba érkezésük előtti 14 nap során Romániában tartózkodtak vagy Románián átutaztak, két hetes elkülönítésre és orvosi felügyeletre köteleznek. Az intézkedés hatálya alól mentesülnek a teherszállító járművek sofőrjei és a hajók, repülők személyzete.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük