Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó Péter felajánlotta Magyarország segítségét a konstancai kórháztűz miatt

Szijjártó Péter felajánlotta Magyarország segítségét a konstancai kórháztűz miatt Külföld

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter felajánlotta Magyarország segítségét Romániának a konstancai járványkórházban pusztító tűzvész után.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar diplomácia vezetője szombaton a Facebook-oldalán azt írta: „a baj sosem jár egyedül. Sajnos a mondás igazsága most éppen Konstancán bizonyosodott be, ahol halálos tűzvész ütött ki egy járványkórházban”. Romániában amúgy is egyre többen szorulnak kórházi ápolásra a koronavírus miatt, s erre jött még rá a tragikus esemény – tette hozzá.

Szijjártó Péter jelezte: levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszternek, amelyben a részvétnyilvánítás mellett felajánlotta Magyarország segítségét. „Amennyiben szükség van betegek ellátására, a magyar egészségügyi ellátórendszer kapacitásai megvannak, így számíthatnak ránk” – olvasható a bejegyzésben.

Mint arról beszámoltunk, halálos áldozatokat is követelő tűz pusztított pénteken a koronavírusos betegeket ápoló konstancai járványkórházban. Lucian Bode belügyminiszter szerint hét páciens vesztette életét, öt a helyszínen, kettő pedig a kimenekítését és elszállítását követően. A kórház intenzív osztálya gyulladt ki, ahol lélegeztetőgépek működnek. A tragédiáról készült amatőr videófelvételeken az látszik, hogy a kétemeletes épület jelentős részét sűrű füst lepte el, a földszinti kórtermekből a betegek az ablakokon kimászva menekültek.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások