Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabadlábon a rendőr, akinek intézkedése közben meghalt George Floyd

Szabadlábon a rendőr, akinek intézkedése közben meghalt George Floyd Külföld

Egymillió dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték Derek Chauvint, azt a rendőrt, akinek intézkedése közben Minneapolisban meghalt az afroamerikai George Floyd – jelentette az amerikai NBC televízió szerdán Chauvin ügyvédjére hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés

A végzetes rendőri intézkedés május 25-én történt, és ennek nyomán a rendőri erőszak és a fajgyűlölet ellen szervezett tüntetéssorozat öntötte el az Egyesült Államokat.

A négy intézkedő rendőrt elbocsátottak, a George Floyd nyakára lépő 44 éves Derek Chauvin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, három kollégája ellen pedig bűnpártolás miatt emeltek vádat, még május végén. Chauvin azóta előzetes letartóztatásban volt.

A szerdai bírósági döntés értelmében a szabadlábra helyezése feltételes. Pere jövő márciusban kezdődik.

Május 25-én a minnesotai Minneapolisban a rendőrök elő akarták állítani a 46 éves George Floydot, miután bejelentést kaptak, hogy a férfi hamis pénzzel akart fizetni. Az intézkedés során Floyd nem akart eleget tenni a rendőri felszólításnak, ezért Chauvin lefogta és a földön fekvő Floyd nyakára lépett nyolc percen keresztül. Az áldozathoz mentőt hívtak, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrök testkamera-felvételeiből később kiderült: Floyd már az intézkedés előtt dülöngélt, rosszul volt, a rendőrök meg is kérdezték tőle, hogy rosszul van-e. A halottkémi jelentés szerint halálát az okozta, hogy a nyakára léptek, de szívbeteg és koronavírus-fertőzött is volt.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 8., 16:30
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ugyanakkor tekintélyes mennyiségű kábítószer is volt a szervezetében a többszörösen büntetett, főállásban pornószínészként ténykedő „áldozatnak”. Ez kimaradt a híradásból. És ezért a négerért most felforgatták az egész Amerikát, s országszerte szőke bombázók csokolgatják az egykori rabszolgák utódjainak lábfejét…

  • User
   Dátum: 2020. október 8., 22:51
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Azt se felejtsük el, hogy Floyd egyedülálló nők kirablására szakosodott! A gyéreké anyja meg sose látott tőle egy centet se, de az eset után ott őrjöngött a világ előtt, hogy most ő éhen hal….