Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Saját társai tartottak rabszolgaként egy román férfit Angliában

Saját társai tartottak rabszolgaként egy román férfit Angliában Külföld

Több mint egy éven keresztül élt egy lépcső alatti sufniban egy román vendégmunkás a nagy-britanniai Bristolban – írja a Daily Mail című angol lap.

Gabriel Nicolae még 2017 nyarán érkezett „barátaival” a szigetországba, akik úgy döntöttek, nem érdemli meg, hogy megossza velük a közösen bérelt lakást az emeletre vivő lépcső alatti sufniba száműzték. Mi több, „lakótársai” – Ion Boboc, Cristiana Tudor-Dobre és Mihai-Aurel Dana – elvették minden keresetét, napi 1 font zsebpénzt adtak neki, hétvégenként pedig 10 fontot kapott, amit marihuánára költött. A velük lakó nő esténként vacsorát főzött, ebből Nicolae is ehetett. A brit lap információi szerint a férfi heti 300-350 fontot keresett annál a mészárszéknél, ahol dolgozott, de a pénzét elvették „rabszolgatartói”.

A szomszédok gyakran látták Gabriel Nicolaét, amint az udvaron nagy termésköveken mossa a ruháit, a kerti csapnál mosogat illetve mosakodik. Beszámolók szerint a ház vécéjét sem használhatta, szükségleteit is a közeli bokrokban végezte el.

Hirdetés
Hirdetés

A kisemmizett férfi kálváriájára azt követően derült fény, hogy rajtakapták, amint egy boltból élelmiszert lop. Letartóztatták, majd szabadlábra helyezése után a rendőrség meglátogatta a megadott címen. Nagy volt a rendőrök csodálkozása, amikor Nicolae a lépcső alatti sufniból bújt elő és kihallgatása során kiderült, hogy a férfi ott lakik.

A rendőrök azonnal letartóztatták és elszállították a fogvatartóit. A megfélemlített Nicolae ezt követően sem merte használni a házat rendeltetésszerűen, szomjúságát a kerti vízcsapnál oltotta. Amikor egy rendőr közbelépett és a konyhai csaphoz irányította, nagyon nyugtalanná vált hiszen korábban oda nem léphetett be.

Cókmókját a garázsban tartotta, személyi iratai, bankkártyája, munkaszerződése és mobiltelefon előfizetése fogvatartói birtokában voltak. Mint kiderült az albérleti szerződést Nicolae, Boboc és Tudor-Dobre nevére kötötték, tehát teljes joggal élvezhette volna a ház kényelmét.

(Maszol/Daily Mail)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük