Felhívás!

Saját amputált lábát találta a cigarettás dobozon

Saját amputált lábát találta a cigarettás dobozon Külföld

Egy albán férfi Luxemburgban vásárolt egy doboz cigit még tavaly, aminek elrettentő fotóján igencsak meglepődött. Az égési sérüléseket és sebeket látva hatvanéves apja biztos lett benne, hogy ő szerepel a képeken.

Kiderült, a képet a férfi beleegyezése nélkül használták fel az EU-ban forgalmazott cigarettás dobozokon, mellette az üzenet: a dohányzás eltömíti az artériákat.

Kép forrása: www.francebleu.fr

A férfi szerint a lábát nem is a dohányzás miatt kellett amputálni, hanem azután, hogy 1997-ben megtámadták. A fotót pedig egy helyi kórházban készítették, amikor azt vizsgálták, hogy kaphat-e rá protézist.  

A férfi ügyvédet fogadott, és az ügyben megkeresték a kórházat és az Európai Bizottságot is, akik azért felelősek, hogy milyen képeket helyeznek el a cigarettás dobozokon az unióban. A Bizottság alapjáraton olyan adatbázisból dolgozik, ahol a fotókon szereplő emberek beleegyeztek a képek felhasználásába. 

(index.hu, BBC, francebleu.fr) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 21., 12:37
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Tulajdonkeppen egyetlen ember testreszeit sem szabadna kitenni a cigarettasdobozokra,mert meg akkor is megalazo,ha az egyen valoban beleegyezett,amit en ketlek. Tulajdonkeppen most feny derult egy olyan igazsagra,amit eddig elhallgattak:-A cigarettasdobozokon levo horrorisztikus kepeknek valojaban semmi koze nincs a dohanyzashoz ! ! ! Ami itt vegbemegy,az nem egyeb mint a kepen lethato szemelyek megalazasa,es diszkriminacio a dohanyosok ellen ! Tulajdonkeppen ez az uj torveny a dohanyiparnak kedvez,mert a dohanyzok ugysem szoknak le a cigarettarol,viszont a dohanygyartok igy eladhatjak,jo dragan,a silany minosegu es szelektalatlan dohanybol keszult, egyenesen rossz minosegu cigarettakat luxusaron !