Felhívás!

Román tolvajbanda került rácsok mögé Nagy-Britanniában

Román tolvajbanda került rácsok mögé Nagy-Britanniában Külföld

Rácsok mögé került egy román tolvajbanda, amelynek tagjai több mint 160 ezer font értékben loptak el termékeket nagy-britanniai szupermarketekből. Rendkívül hatékony módszerüknek hála, csak több mint 80 rendbeli lopás után kapták el őket.

A 36 éves Nicolae I., a 27 éves Alin M., az 51 éves Florin C., a 31 éves Ștefan F., a 25 éves Marius M., és a 36 éves Gabriel M összesen 42 hónapnyi börtönbüntetést kapott – közölte Cheshire rendőrsége.

A nyomozók szerint a banda az országban utazgatva értékes termékeket lopott el a szupermarketekből, amelyeket aztán eladott.

A román tolvajok 2020 áprilisában kezdték meg tevékenységüket, a banda akkor még csak két tagból állt, a következő hónapokban azonban többen is csatlakoztak hozzájuk. Szeptemberig legkevesebb 81 lopást követtek el, egy rendkívül hatékony módszert alkalmazva.

A banda tagjainak egy része a termékek ellopására koncentrált, míg a többiek a riasztók szándékos bekapcsolásával terelték el a biztonsági őrök figyelmét. Az ilyenkor keletkezett zűrzavarban a tolvajok észrevétlenül meg tudtak lépni az üzletből.

A tolvajok csak értékes holmikat, például nyomtatóba való festékpatronokat, elektromos borotvákat, vagy kozmetikai termékeket emeltek el, amelyeket utólag könnyen el tudtak adni.

A román férfiakat azután kapták el, hogy az egyik szupermarketben kielemezték a biztonsági kamerák felvételeit. Bonyolult nyomozás következett, amelynek nyomán a rendőrök megállapították, hogy a banda tagjai több tucat hasonló akciót hajtottak végre Angliában.

Az elkövetőket tavaly ősszel tartóztatták le, egyik lakásukból több lopott tárgy (parfümök, alkoholos italok, elektromos borotvák, bébi pelenkák) is előkerült.

A nyomozók ugyanakkor elkoboztak három autót is, amelyeket a lopások elkövetésekor használtak.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások