Felhívás!

Rendőröket mészároltak le Mexikóban

Rendőröket mészároltak le Mexikóban Külföld

Tizenhárom rendőrt öltek meg, és kilencet megsebesítettek ismeretlen fegyveresek, kelepcébe csalva őket a nyugat-mexikói Michoacán államban, ahol drogkartellek tevékenységével hozzák összefüggésbe ez elmúlt hónapok megszaporodott erőszakcselekményeit.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint az eset El Aquaje városban történt. A rendőröket egy házhoz hívták ki, hogy rendet teremtsenek, de amikor odaérkeztek, több „felfegyverzett civil” tüzet nyitott rájuk.

Silvano Aureoles kormányzó fogadkozott, hogy nem marad büntetlen a rendőrök elleni támadás. Gyáva támadásnak nevezte az akciót.

A hatóságok a bűnjelek alapján azt gyanítják, hogy a szomszédos Jalisco államban tevékenykedő Új Generáció nevű bűnbanda, Mexikó egyik legerősebb és feltörekvőben lévő drogkartellje ölte meg a rendőröket.

Michoacánban – amely Mexikó fontos avokadó termesztő állama – az utóbbi időben megugrott az erőszakos cselekmények száma, és a helyzet kísértetiesen emlékeztet a drogkartellek közti háborúra, amely 2006 és 2012 között dúlt. Augusztusban 19 holttestre bukkant a rendőrség Uruapan városában, és kilenc közülük egy hídra volt felakasztva. Nem sokkal később az Uruapantól mintegy 70 kilométerre lévő Aguililla az Új Generáció és helyi önvédelmi csoportok heves összecsapásainak volt a színhelye.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 15., 12:19
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Meg kell nezni a Narcos (30 reszbol all !) es ennek folytatasat a Narcos Mexico cimu sorozatfilmeket (mindket sorozat igaz torteneteken alapszik) es akkor nem fogtok csodalkozni az ilyen hireken. A Kolumbia-i Medellin kartell fonoke, Pablo Escobar evente 200 es 400 rendort oletett meg amig el nem kaptak es le nem lottek ot is. A tisztekert 1.000.000 (egymillio !) dollart es az altisztekert 350.000 dollart fizetett fejenkent, a bergyilkosoknak. A kokainbol keresett evi jovedelme nagyobb volt ,mint az amerikai autoipar hires cegenek, a General Motors-nak. Ugy hogy aki ismeri ezt a ket orszagot, az nem csodalkozik az ilyen hireken. Egyebkent ,pontosan a drogkartelleknek koszonhetoen Mexiko es Kolumbia, a vilag ket legveszelyesebb orszaga ! Romania is jo uton jar ,hogy utolerje oket ! Az itteni maffiozok kozul is sokan jarnak oda kikepzesre.